Woolly Wood langan käyttökokemuksia

Muistatko, kun julkaisin keväällä Muurahaisenpolku pitsisukat, jotka olin neulonut Novitan Woolly Wood langasta. Niistä tuli itselleni kesäsukat ja otin ne käyttöön jo toukokuussa ilmojen lämmittyä. Tässä postauksessa kerron Woolly Wood langan käyttökokemuksia sekä langan kestävyydestä että pesusta.

Muurahaisenpolku pitsisukat käyttökokemuksia

Ensiksi pieni selvennys sukkieni käytöstä. Käytän kolmea paria päivittäin eli yhdet sisäkäyttöön kotona, yhdet kenkiin ja tietysti unisukat suihkun tai saunan jälkeen pelkästään ilta- ja yökäyttöön. Sukkien paksuudet vaihtelevat joten siitä syystä on esimerkiksi talvella kengissä paksummat sukat ja kesällä ohuemmat.

Muistutan vielä siitä, että tämän langan lämpöarvo ei vastaa normaaleja sukkalankoja. Tässä on villaa yli puolet vähemmän kuin sukkalangoissa yleensä, vain 30 % ja modaalia eli puukuitua 70 %.  Talvella näissä ei välttämättä tarkene, mutta aivan ihania kesäsukkia kyllä tästä saa. Lanka neuloutuu hyvin ja tätä oli tosi mukava neuloa.  Kannattaa lukea sen vyötteen tiedot aina kun ostat sukkalankaa.

Käyttö ja pesu

Otin siis toukokuussa sukat käyttöön. Nämä tein kotikäyttöön päiväsukiksi jotta voisin verrata niiden kulumista muihin sukkiini.  Käytin ahkerasti parin viikon pesun välein, välillä siis muut sukat, kun nämä olivat pesussa. Ja kuten niin moni muukin tykkäsin langan neulottavuudesta, ei mitään moitittavaa.

Ensimmäisellä käyttökerralla sukat venyivät aika reilusti. Koska ne venyivät ihan liian suuriksi päätin kokeilla konepesua muun pyykin seassa. Tässä vaiheessa ei ollut mitään väliä miten niiden käy, koska en olisi voinut käyttää niitä sellaisina. Joten koneeseen, lämpö 60 astetta ja linkous 800 rpm. Kone on 8 kg kone ja käyttää vettä pyykin painon mukaan. Ja lähes täysi koneellinen kuten tavallisesti.

Ja arvaatko miten kävi. Sain koneesta ihan sopivat sukat! Kuivumaan ja käyttöön heti uudestaan. Sama venyminen tapahtui kuitenkin uudestaan, mutta ei niin paljon kuin ensimmäisellä käyttökerralla. Pari viikko niillä tepastelin ja uudestaan koneeseen. Vähän jännitti minkälaisina ne nyt sieltä tulevat. No, taas olivat kutistuneet, vähän jo kinnasi varren suu jalkaan laittaessa, mutta meni kuitenkin hyvin jalkaan.

Parin viikon käytön jälkeen sukat olivat ihan vähän venyneet, mutta halusin vielä kokeilla konepesua. Ja aika hyvin olivatkin kasaan menneet, mutta jalkaan menivät vaikka pikkuisen jouduin niitä nilkan yli kiskomaan. Ja päivän käytön jälkeen olivat taas ihan sopivat. Pari viikoa jalassa ja taas koneeseen ja kutistuminen jäi ihan minimaaliseksi. 5 kertaa ovat pesty koneessa ja huopuminen ja kutistuminen on loppunut. Normaali pesun jälkeinen napakoituminen, ei mitään muuta.Tuo venyminen taitaa olla ihan perusominaisuus tälle langalle. FB ryhmien kommenteista olen lukenut kuinka paitojen hihat ja helmat ovat venähtäneet reilusti.

Kuluminen

Jalkapohja

Entä sitten kuluminen. 5 kk käytön jälkeen ei mitään moitittavaa kulumisessa. Paitsi oma löysä neuletiheys muutamassa kohtaa, mutta se on itselle ominaista. Näitä pääsen käyttämään myös ensi kesänä. Ulkopuolella näkyy pientä huopumista, joten villa on reagoinut pesulämpötilaan ja linkoukseen. Sisäpuolelle on kertynyt muutama pallero villaa, mutta ei mitenkään pahasti.

Kun kirjoitin näihin ohjetta ei itselläni ollut vielä mitään kokemusta niiden käytöstä. Kaikki pesut ja linkoukset ym. olen testannut omilla kulutustottumuksillani joten näitä ei pidä yleistää. Myös pesukoiden käyttöominaisuudet vaihtelevat paljonkin joten tässä vain oman koneeni käyttökokemukset.

Tässä vielä linkki Muurahaisenpolku pitsisukkiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *