Malvat-pintaneule villasukat

Hei ja tervetuloa pyhien jälkeen uuteen arkeen. Miten pääsiäinen sujui? Oli ihan mahtavan kauniit ilmat ainakin täällä Lahdessa ja taitaa vielä ainakin muutaman päivän jatkua. Täällä blogin puolella oli ihan kiitettävästi kävijöitä, kiitos siitä:) Ja jos et ole vielä käynyt instan puolella niin sieltäkin minut nykyään löytää.

Ensi viikolla on vappu joten seuraava postaus on 8.5 eli kahden viikon päästä. Pihatyötkin kutsuu näin keväällä joten sielläkin saa taas touhuta vaikka mitä. Bloggaamaan ehtisi muttei kutomaan:)

Malvat-pintaneule villasukat

Malvat

Pintaneuleella jatketaan, vuorossa Malvat.  Pinterestistä löytyi  jännä kuvio ja heti sitä tietysti piti päästä kokeilemaan. Tällä saa vaikka  minkälaisia kuvioita aikaiseksi, näissä vain yksi ehdotus. Tarkoitus on käyttää tätä ideaa vielä muuallakin jahka saan taas ensin kaikki päässä olevat ideat puikoille.

Kirjoneulettakin on tulossa, blogin kansikuvan langoilla. Lanka on fabelia eli fingering vahvuista lankaa jolla en ennen olekaan kirjoneuletta kokeillut. Lankoja ostaessa jo tiesin miten ne aion käyttää. Kunhan saan puikkoja tyhjemmiksi niin kirjoneuletta  sitten seuraavat. Ja julkaisen kunhan ovat ensin valmiit.

Kolmet sukat tällä hetkellä kesken ja kaikki edelleen lyhytvartisia. Pitkien sukkien suunnittelussa menee itsellä vielä tolkuttomasti aikaa, mutta niitäkin taustalla suunnittelen ja piirtelen aina välillä.

Mutta ensin nyt siis nuo Malvat. Haluan vielä mainita, että nimen keksi aviomies. Hänelläkin ilmeisesti jo kesä mielessä, oman pihan malvat kun ovat juuri sukkien väriset.

Näin tein Malvat-pintaneule villasukat

Lankana Rotvalli, puikot 2.75 sekä resorissa että kuviossa. Silmukoita on 60 ja kuvion mallikerta on 10s. Ihan perussukat joihin vaan tehdään tuota kuviota. Langan menekki oli 79g, aika tiivis neule näissä omissani. Halutessasi voit taas tehdä paksummallakin langalla, laitat vain yhden kuviokerran vähemmän ja luot 50s.

Varren pituus on näissä 3 mallikertaa, pituuden voit itse määrittää. Kantapään tein normaalia vahvistettua neuletta.

Kantalapussa on 29s ja 30krs, silmukkajako kantapohjassa 8+13+8s.

Kiilakavennukset tein joka 2. krs kunnes puikoilla oli taas 60s. Jos haluat kapeamman terän niin kiilaa voi jatkaa pidemmällekin. Mutta siis ihan sen oman jalan mukaan.

Terä

Aloita terän kavennukset kun pikkuvarvas on peittynyt. Näissä on taas nauhakavennus, mutta voit jättää kuvion pois terästä ja tehdä sädekavennuksen.

Viimeistely

Viimeistele kostean pyyhkeen välissä yön yli ja anna vielä kuivua seuraavana päivänä.

Koska villa ei kestä kuumassa pesua ei se myöskään kestä kuumaa käsittelyä.

Villan lämmöneristys perustuu villan kuitujen kykyyn sitoa hyvin ilmaa kuituihin. Jos painat raudalla sukkia niin tavallaan painat niistä ”ilmat pihalle” jolloin sukat eivät ole enää yhtä lämpimät.

Sukkalangat ovat usein myös tosi likaisia. Lankojen raaka-aineet saavat monta eri käsittelyä ennen kuin meillä on käsissä valmis kerä lankaa.

Kaavio

Malvat kaavio 2

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *