Aallokko pitsisukat

 

Aallokko pitsisukat 2

Aallokko pitsisukat ovat kuvioltaan niin helpot, että tein virheitä koko ajan. Alku meni ihan hienosti. Mutta kun olin tarpeeksi monta kertaa tehnyt mallikuvion niin en enää meinannut muistaa kumpaan suuntaan olin menossa.

Kaavio on äärimmäisen helppo ja sitä voi toistaa ihan niin monta kertaa kuin haluaa eli varren pituuden voit itse päättää. Nurjia silmukoita on ainoastaan varren resorissa ja kantapäässä. Kuvio on 8 jaollinen joten voit tehdä nämä paksummallakin langalla niin halutessasi. Itse ajattelin näitä lähinnä kesäsukiksi, mutta paksumpaan lankaan ja talvisempaan väriin vaihtamalla saat vaikka jo ensimmäiset sukat pukin konttiin tehtyä. Ja valkoisina näistä voisi tulla aika ihanat.

Lankana näissä on Rotvalli ja väri turkoosi. Mallikertaa tein vain varteen, koska  en saanut kuviota oikein nätisti jatkumaan jalkapöydällä. Kokeilin, mutta ei tullut hyvä.

Kuvio on tuollainen aaltomainen, meri tuli tehdessä koko ajan mieleen. Siitä siis nimi Aallokko pitsisukat.

Lanka on siis Rotvalli, puikot 2,5 joustimessa ja 3,0 muuten. Ja langan kulutus yhteensä vain 68g. Piti oikein punnita 2 kertaa.

Näin tein Aallokko pitsisukat

Silmukoita näissä on aloituksessa 56s. Kokeilin 64 silmukalla, mutta tuli pikkasen liian reilut omaan kapeaan jalkaan.

Resori on pitkästä aikaa 2n takareunasta, 2o joustinta. Ja ihan oikein luit, tässä järjestyksessä, ensin nurjat, sitten oikeat. Kuvio alkaa resorin ensimmäisen nurjan silmukan kohdalla. Tästä syystä aloita resori nurjalla silmukalla. Näin kuvio asettuu resoriin nähden nätisti.

Nurjat silmukat tein tosiaan kiertäen eli neuloin silmukan aina takareunasta. Se estää tuon oikean silmukan leviämisen ja resorista tulee tasainen. Ensimmäisellä kerroksella neuloin nurjat ihan normaalisti. Se ensimmäinen kerros on muutenkin vähän hitaampi tehdä, kun ei ole vielä yhtään valmiita kerroksia tehtynä. Resoria tein 10krs.

Varsi

Aloita varren kuvio kaavion mukaan. Oikealle kallistuvat kavennukset tehdään normaalisti 2o yhteen. Vasemmalle kallistuvat joko ylivetokavennuksena, 2o takareunasta yhteen tai ssk. Vaihtoehtoja löytyy, koska taas riippu ihan käsialasta kuinka kukin saa sen nätimmin asettumaan.

Tee vartta niin paljon kuin haluat mittaa varrelle. Itse lopetin vasemmalle kaartuvien kavennusten jälkeen. Kantapään paikan olen merkinnyt kaavioon.

Kantapää

Kantapään tein ristiin vahvistettuna 30krs.

Kantalapussa jako oli 9+11+9 eli 29s. Näin sain kuvion asettumaan parhaiten. Etuosaan jää yht. 27s. Voi halutessasi kaventaa kiilassa vielä nuo 2 ylimääräistä silmukkaa pois jo tässä vaiheessa. Huomioi kuitenkin terän leveys jotta siitä ei tule liian kapeaa. Nuo 2s voit kaventaa myös ensin pois ennen nauhakavennusta.

Kantalapun reunasta poimin 15+1s. Kiilakavennukset on joka 3. krs kunnes työssä on taas 56s.

Kärki

Kärjessä on leveä nauhakavennus. Kavenna ensimmäisen kerran 1. ja 4. puikoilta yhdet silmukat pois jos et kaventanut niitä jo kiilassa. Näin saat saman silmukkamäärän sekä etu- että takaosaan.

Kavensin joka toinen kerros 4 kertaa ja sen jälkeen joka kerros. Vedä lanka viimeisten 6s läpi ja päättele lanka.

Aallokko pitsisukat kaavio

 

Aallokko pitsisukat korjattu kaavio blogiin

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *