Hyvää alkanutta vuotta 2022

Hyvää alkanutta vuotta 2022, tästä lähtee taas uusi kevätkausi liikkeelle.

Kevät 2022

Tuleva kevät onkin hieman erilainen kuin aiemmat keväät. Olen hieman harventanut julkaisutahtia ja ainakin tämän kevään ajan postaukset tulee joka toinen viikko. Syy tähän on aikapula.

To do

Oikeastaan otsikko pitäisi olla ”want to do”, ei siis mikään pakkopulla-lista.

Ensinnäkin, olen nyt koko tammikuun ajan neulonut omia ohjeitani blogin alusta aloittaen ja täsmennettävää tuntuu löytyvän vähän jokaisesta ohjeesta. Samalla olen neulonut niihin myös lisää kokoja, jotta niistä olisi hyötyä useammalle. Niistä vähän myöhemmin keväällä lisää, kunhan saan niihin kirjoitettua vielä ohjeet.

Mitään en poista, joten jos sinulla on joku malli kesken niin ihan rauhassa voit sitä edelleenkin jatkaa. Joku ohje voi olla hetkellisesti poissa käytöstä, kun siirrän uudelleen tehtyjä kaavioita tai korjaan tekstiä. Ja katkoksista yritän saada mahdollisimman lyhyitä.

Tuo kokoasia, jalan mitta,on yksi seikka johon aion paneutua. Jalan koko kun ei ole ainoastaan se jalkaterän koko / pituus, myös nilkan / jalkapöydän ympärys on tärkeä. Joihinkin kaavioihin tulee siis  jossain vaiheessa kokoja isommalla / pienemmällä silmukkamäärällä.

Toiseksi, haluaisin opetella uusia neuletekniikoita ja se jos mikä vaatii aikaa ja keskittymistä. Tällä hetkellä tikapuutekniikka kiinnostaisi kovasti, joten ainakin se tulee olemaan yksi opeteltava asia. Viime keväänä opettelin uusia kantapäitä joten tänä keväänä opiskelu jatkuu ainakin yhdellä uudella tekniikalla. Luultavasti useammalla.

Kolmanneksi, on muutama muukin asia johon pitäisi perehtyä. Yksi niistä on kuvat ja niiden laatu. Kameramme on hyvä, en vaan ole vielä perehtynyt sen saloihin. Useimmiten päädyn käyttämään kännykän kameraa, sen käyttö kun on jo niin tuttua.

Ja ompelukonekin tuli huollosta uudella moottorilla varustettuna. Koneeni on iänkaikkisen vanha, mutta jämäkkä ja vahva, jolla saa paksummatkin kohdat ommeltua hyvin. Korjaajakin oli kehunut, että on hyvä kone. Joten sitäkin pitäisi päästä kokeilemaan.

Maaliskuussa aloitan taas kirjoittamaan blogin syksyä, jotta siihen on tarpeeksi aikaa ja ehdin varmasti sen myös tekemään. Eikä tule kiire. Kun vieläkin elämme tätä poikkeusaikaa emmekä ole vielä sairastuneet ja kaikkien ennusteiden mukaan sen tulemme kuitenkin saamaan. Eipä tarvitse sitten miettiä mitä jää tekemättä. Tykkään aina tehdä asioita etukäteen, jos ei ihan valmiiksi niin ainakin melkein, niin ei tule hoppu eikä hätä tekemättömien töiden vuoksi.

Jalan mitta

Mutta vielä palatakseni tuohon jalan mittaan. Olen neulonut kaikki sukat tähän asti oman jalkani mukaan. Oman nilkkani ja jalkapöydän ympärys ovat molemmat 22 cm.

Meillä on niin erilaisia ja erimallisia jalkoja joten ei voi olla niin, että kaikille menee 48 silmukalla neulottu sukka jalkaan. Jalkaterän pituutta valmiissa ohjeessa on paljon helpompi muuttaa kuin koko sukan leveyttä, menisi kuviotkin uusiksi.

Myös neuletiheydellä on suuri merkitys ja siihenkin palaamme vielä joskus myöhemmin.

Mittaapa oma jalkasi joskus ja vertaa sitä minun jalkaani. Jos jotkut sukat eivät menneet jalkaan tai niistä tuli liian pienet / suuret niin ero todennäköisemmin johtuu juuri tuosta erikokoisesta jalasta. Mittaa ei tarvitse ilmoittaa, mittaa se ihan vain omaksi hyödyksi jos et ole sitä koskaan tehnyt.

Nilkan ja jalkapöydän mitat eivät todellakaan ole kaikilla samat. Esimerkiksi mieheni jalkapöydän ympärys on muutaman sentin isompi kuin nilkan, eli hänellä on rintava jalka. Tai se voi olla toisinpäin, nilkan ympärys on isompi kuin jalkapöydän. Onhan meillä erimittaisia jalkateriäkin.

Kahden viikon päästä siis seuraavan postaus. Sillä välin voit seurata sukkajuttuja instatililläni eli @puikotjakeralankaa. Nähdään siellä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *