Erilaisia resoreita sukkiin

Erilaisia resoreita sukkiin on joskus toivottu ja nyt niitä olisi muutama. Muutama uusi toivottavasti sekä muutama vanha tuttu.

HUOM!

Koronarokote saatu ja olo tulee olemaan rokottajan mukaan lähipäivinä aika väsynyt. Kun en tiedä varmuudella tulevasta niin ensi viikolla jää postaus väliin. Seuraava siis vasta 2 viikon päästä.

Kesti ehkä hetken jos toisenkin ennenkuin sain niitä neulottua. Itselle on tuon resorin neulominen aina se tuskaisin kohta sukassa. Se kun on pakko neuloa ensin ja vasta sitten pääsee tekemään sitä vartta. Onneksi joskus pääsee suoraan neulomaan kuviota, mutta ne kerrat ovat kuitenkin harvassa. Joskus suunnittelin, että aloittaisin kaikki sukat varpaista, mutta silloin se pahin eli resori jäisi viimeiseksi.

Tein mallitilkut myös niistä useimmin käytetyistä, koska nekin ovat uutta aloittelijalle.

Kaikki mallit ovat sellaisia, että olen itse neulonut jokaisen johonkin sukkapariin ja todennut ne käyttökelpoisiksi.

Lankana kaikissa on 7 veljestä ja puikot 3,25. Valkoisia loppukeriä oli tosi monta joten näissä on selviä värieroja. Onneksi ei haittaa kun näitä ei nyt yhdistellä mitenkään. Vierekkäin kun niitä laittaa niin huomaa selvästi, että väriero on joidenkin kohdalla iso.

Valepalmikkoa näissä malleissa ei ole, mutta siitä olen tehnyt ihan oman postauksen.

Kaaviot erilaisia resoreita sukkiin

Resori 1

Resori 1

4 jaollinen

Ensimmäinen on vähän muokattu 2o, 2n resori. Tämä joustaa erittäin hyvin. Ensimmäinen kahdesta oikeasta silmukasta neulotaan kiertäen eli takareunasta jolloin oikeista silmukoista tulee ryhdikkäitä ja siistejä.

Resori 1

Resori 2

Resori 2

2 jaollinen

Toinen on itselläni kaikista eniten käytetty. Erittäin joustava ja ryhdikäs ja pitää muotonsa hyvin. Ja käy oikeastaan ihan mihin vaan.

Resori 2

Resori 3

Resori 3

3 jaollinen, mutta jos lisää yhden nurjan silmukan niin saa 5 jaollisen.

Tämä on oma keksimä joskus aikoja sitten. Joissain sukissa olet ehkä tähän jo törmännytkin. Tuon nostetun silmukan voit neuloa jojo normaalisti oikein tai sitten kiertän jolloin resorista tulee hieman napakampi.

Resori 3

Resori 4

Resori 4

Joko 4 tai 8 jaollinen. Muurahaisenpolkua on pitsi jotavoit neuloa myös 2o kohdalla. Paljon käytetty ja sopii moneen malliin.

Resori 4

Resori 5

Resori 5

6 jaollinen 3 silmukan palmikko ja välissä 1n, 1o tkr, 1n.

Helppo mutta kaunis palmikko. Tästä pidän itse paljon. Pieni kierto yhden silmukan yli saa palmikon näyttämään muhkeammalta kuin oikeasti onkaan. Joustaa kuitenkin hyvin ja sopii kirjoneuleisiin oikein hyvin.

Resori 5

Resori 6

Resori 6

Perinteinen 2o, 2n jossa oikeat ja nurjat vaihtavat välillä paikkaa.

Voi tuntua hitaalta neuloa, mutta onneksi niitä hitaita kerroksia ei ole montaa.

Resori 6

Resori 7

Resori 7

5 jaollinen jossa v on nostettu silmukka

Kaavio näyttää vähän mutkikkaalta. Siinä nostettu silmukka siirtyy aina yhden silmukan verran ensin vasempaan reunaan ja sitten takaisn oikeaan reunaan.

Resori 7

Resori 8

Resori 8

Pitsiresori, 5 jaollinen

Joustava ja näyttävä. Tein tämän kirjoneulesukkiin joiden ohje julkaistaan joskus myöhemmin.

Resori 8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *