Uusia lankoja ostamassa

Uusia lankoja ostamassa

Pari viikkoa sitten tuli käytyä Orimattilassa ja pitihän tietysti käydä myös Megamyynti Areenassa uusia lankoja ostamassa. Olin useasti katsellut tarjousta 1€ per kerä joten vähän houkutti päästä kurkkaamaan mitä lankoja sillä saa.

Vähän epäilin tarjouslankojen sopivuutta sukkiin. Lankojen materiaaleista ei ollut tietoa, vyöte oli väärä joka kerässä, siksi siis tuo hintakin oli noin alhainen. Paikanpäällä totesin sen olevan ainakin liian paksua omiin sukkiin joten jätin sen kokonaan väliin. Enkä halunnut keksiä sille langalle muuta käyttöä, koska kotona on ihan riitävästi lankaa sukkiin.

Mitä ostin

Kun lankaosaston löytää niin pikkasen siinä menee sekaisin kun ei tiedä mistä oikein aloittaisi. Tarjonta on ihan kattava, siinä ei neulootikko tiedä mistä aloittaisi.

Katia oli ensimmäinen tuttu nimi ja niitä olikin paljon erilaisia. Niihin en sitten paneutunutkaan enempää kun bongasin ystävällisen myyjän avustuksella sukkalangat.

Kun tuon syksyn ruskan värit ja joulun punaiset jäävät taas muutamaksi kuukaudeksi odottamaan uutta syksyä ja joulua niin on aivan ihanaa taas miettiä pääsiäistä ja keltaista sekä kaikkia ihania kesän värejä. Ja paljon ohuempia lankoja kuin talven sukissa.

Mukaan lähti loppujen lopuksi, onneksi:), vain 5 kerää vähän ohuempaa lankaa.  (oikeasti kirjoitin tuohon ensin 3 kerää, vilkaisu sivulle lankoihini ja huomasin pari kerää jotka olin jo näköjään unohtanut:):) Näin voi käydä kenelle vaan, eikö niin…

Mellanraggi

Mellanraggi

 

Keltaista tekee keväällä aina ensimmäisenä mieli. Pääsiäis-sukkiin ostinkin 2 kerää Mellanraggia. Puikkosuositus 3 ja metrejä on 260m / 100g. Ja koostumus 75% villa, 25% polyamidia. Vieras lanka itselle, ainakin tuntuu ihanan pehmeältä ja paljon paksummalta kuin esim Nalle. Valmistaja Järbo Garn.

Bambu raggi

Bambu raggi

Toinen ihana löytö oli Bambu raggi. Aivan hurmaavia värejä ja ihanan pehmeää, johtunee tuosta bambusta. Puikkosuositus 2,5-3,0 ja metrejä on 400m / 100g. Siis ihan ohutta. Itse todennäköisesti käytän näihin 2,25mm puikkoja. Koostumus 50% villa, 25% bambu ja 25% polyamidi. 2 kerää lähti mukaan, toisesta kerästä miehelle kesäsukat ja toisesta itselle. Näissäkin valmistaja Järbo Garn.

Regia Pairfect rainbow

Regia Pairfect Rainbow color

 

Viides kerä on Regian Pairfect ja väri rainbow. On kyllä sellainen väri-iloittelukerä. Kun olisi ollut vielä kirkas keltainen mukana niin olisi ihan täydellinen. Onneksi sitä keltaista lähti mukaan ja on vielä sopivan vahvuistakin. Puikkosuositus on 3-4 ja metrejä on 150g kerässä 375m eli per 100g / 250m. Kolmosen puikoilla jo vähän kokeilin ja tuntuu itselle sopivilta puikoilta. Ja valmistaja Schachenmayr.

Kunhan ensin ehdin tekemään näistä jotain ja saan käyttöön niin sitten näkee kuinka langat käyttäytyy pesussa. Ovat kyllä ihan laatulankoja joten tuskin nuo miksikään menee.

Lankavarastoni

Punnitsin vielä tämän hetken lankavarastoni. Ohuempia lankoja on 3,564kg ja paksumpia 5,299kg ja jämäkorissa 1,816kg.  Lisäksi kahdet sukat kesken, toisissa 2 kerää per sukka, mutta niitä en tähän laskenut. Mutta olen tyytyväinen, ei ole lisääntynyt vuoden aikana, mutta ei kyllä vähentynytkään:) Ei siis ihan heti tarvitse uudelleen olla uusia lankoja ostamassa.

Alla linkki mistä pääset lukemaan langoista lisää

https://puikotjakeralankaa.com/kulutusta-kestavat-sukkalangat/

Puikot

Hups, mitäs unohtui…lankojen lisäksi puikkopussi sai täydennystä. Zingejä ostin kahdet, 5mm sukkapuikot 15cm lapasia  ja 3mm pyörön 80cm kaapelilla sukkia varten. Hmm, kyllä ihmisen muisti on joskus valikoiva…

Suomen suurin sukka

Tämä löytyy myymälästä. Ihan valtava. En tiedä kenen tekemä normaalikokoinen sukka on samassa kuvassa, anteeksi kun jätän sen kuvaan, mutta se antaa hieman osviittaa siitä kuinka suuri tuo sukka on. Tekijöinä Megamyynnin kässäkerholaiset, meniköhän nyt oikein?, aivan hurmaava idea heiltä.

Jättisukka MegamyyntiAreena

 

Sukan koko on 251 :):):) ja se on neulottu 10mm puikoilla ja silmukoita on 170.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *