Tallinnassa lankaostoksilla

 

 

Karnaluks lankojaViikonloppu vierähti Suomenlahden toisella puolella joulutorilla ja jouluisessa Vanhassa kaupungissa kävellessä sekä tietysti Tallinnassa lankaostoksilla.  Matkan tarkoitus ei suinkaan ollut langat ja puikot, olimme vain minilomalla lastenlasten, tyttären ja vävyn kanssa. Toki kun sinne asti menee, täytyy käydä myös lankaostoksilla.

Kun jokaisella meistä oli kuitenkin ajatus myymälöistä joissa halusimme käydä, ne hoidettiinkin heti aamusta alta pois. Ensin kävin tietenkin hoitamassa ne tärkeimmät ostokset eli langat ja puikot. Niistä tässä hieman juttua.

Karnaluks

Lauantaina kävelimme Karnaluksiin. Hotellimme oli lähellä Viru hotellia, aikaa yhteen suuntaan kului vain noin 20 min. Koko reissuun ostoksineen päivineen meni aikaa vain noin 1,5 tuntia joten ei paha. Tulipa ulkoiltua samalla pienessä tihkusateessa:)

Karnaluks puikkoja

 

Kuvia oli hieman hankala ottaa, koska ihmisiä oli sen verran liikkeellä. Asiakkaita kun en voi kuvata. Mutta tutustumisen arvoinen paikka, suosittelen. Yläkerrassa ei ensin oikein tiedä mistä aloittaa, näky on suorastaa häkellyttävä, tulee oikein ähky. Mutta ainakin saa kerrankin hiplata lankoja ihan riittävästi.

 

Itselle käynti oli jo kolmas kerta. Enää en siis jäänyt alakertaan ihmettelemään tarjonnan paljoutta vaan marssin suoraan toiseen kerrokseen. Ja sielläkin suunnistin suoraan ensin hakemaan langat ja sitten puikot. 

Koska tiesin jo mitä lankaa olin hakemassa niin paljon en muita lankoja tällä kertaa tutkinutkaan. Step 6 on täällä niin paljon halvempaa.

Puikot

Karnaluks sukkapuikkoja

 

Puikkojakin on niin paljon, että valinnan varaa ainakin on. Olin hakemassa välikokoja eli 2,75 ja 3,25 koot puuttui vielä itseltä. 

Olen nyt neulonut pelkästään pyöröillä ja niitä siis nyt etsin. Kun valikoimaa on koko seinällinen niin siinä se suurin aika sitten kuluikin. Ostin Zingit 3,25 ja Symfoniet 2,75. Ja kaapelin pituus molemmissa 80cm. Näin lyhyillä kaapeleilla en ole ennen tehnyt joten nyt olisi sopiva hetki kokeilla niitäkin. Zingit pääsi heti käyttöön ja wau, onpa ihanat puikot:)

Valinnan varaa oli kyllä näissäkin yllinkyllin. Oli vaan ihan pakko laittaa stoppi ostamiselle, niin paljon kaikkea oli tarjolla.

 

Yhdet sukkapuikotkin ostin, Zing koko 3. Niitä en käytä itse, mutta käyttäjä niillekin löytyy:) Valikoima sukkapuikoissakin on aika hyvä, jokainen löytää kyllä itselle ne sopivimmat.

Liann Löngad

Liann Löngad

 

Toinen paikka missä kävin oli tuo Liann Löngad. Olen pari kertaa aiemmin sitä etsinyt ja nyt päätin, ettei pois lähdetä ennen kuin olen siellä käynyt. 

Ihana pieni lankakauppa ihan Virukeskuksen lähellä ja löytyi loppujen lopuksi Kaubamajan myyjän opastuksella.

Kun olin jo Karnaluksista ostanut langat mitä olin hakemassa niin ensin ajattelin, etten osta mitään. Mutta sitten sattui ihana Katia Peru silmiin niin pakkohan sitä oli ostaa. Värejä oli niin paljon, että lopuksi päädyin kahteen punaruskeaan kerään. 

 

Ihana, ystävällinen palvelu, rauhallinen siisti myymälä. Oli kaiken juoksemisen jälkeen oikein hyvä hiukan rauhoittua niin mukavassa ympäristössä. Tänne täytyy seuraavalla kerralla mennä uudestaan.

Tallinnassa lankaostoksilla

 

Sukkalankoja en paljon ehtinyt katsellakaan, aika alkoi jo loppumaan. Mutta olin vihdoin löytänyt myymälän ja se riitti. 

 

 

Kuvat olen ottanut myymälän sisältä omistajan luvalla. Oli kyllä hiukan hankalaa kuvata kun muitakin asiakkaita oli paikalla. Heitä en toki saanut kuvata joten oli oikein pikakuvaus keikka.

Mitä maksoi

Kuitit

Kuvassa kuitit kummastakin liikkeestä niin voit katsoa paljonko mikäkin maksoi. Listassa on yksikköhinnat ilman veroja, loppusummaan on sitten lisätty verokin.

 

Karnaluksista ostin myös nahan reijittäjän jolla saa hyvin vyöhön lisää reikiä. Se meni lahjaksi ja on jo saajalla:) 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *