Resorin vaihto valmiiseen sukkaan

Venyneen resorin korjaus lempisukkiini tuli vihdoinkin toteutettua. Olen huomannut, että monella muullakin on joskus sama ongelma. Omalta kohdaltani olen sen nyt korjannut yhteen sukkapariin vaikka vähän hirvittikin, kun piti purkaa sukkaa väärään suuntaan. Tässä siis ohjeet kuinka itseltäni sujui resorin vaihto valmiiseen sukkaan.

Resorin vaihto kuva1

Ei ehkä tullut ihan priimaa, mutta on huomattavasti parempi kuin alkuperäinen. Kuvassa sukat pesun jälkeen ennen resorin vaihtoa, eipä mennyt kuin muutama tunti niin resori oli jo venynyt.

Useimmissa sukkaohjeissa neuvotaan resorin neulominen samoilla puikoilla kuin muukin sukka. Tavallaan ymmärrettävää, onhan se helpompaa tehdä koko sukka samoilla puikoilla. Tässä tapauksessa vaan resorista tulee ajan mittaan pelkkä koriste, resorin kanssa sillä ei ole venyneenä enää mitään tekemistä. Resorin tarkoitus kun on pitää se sukka ylhäällä eikä makkaralla jossain nilkan yläpuolella.

Omiin sukkiini hermostuin eilen, kun jatkuvasti sain olla niitä nostamassa. Sukat olen tehnyt viime keväänä jämälangoista. Kesä oli niin ihanan lämmin, ettei sukkia juurikaan tarvinnut. Kun sukkapareja on itsellä ihan riittävästi niin nämä sukat otin vasta joulukuussa käyttöön. Ja resorin tekemisen pienemmillä puikoilla hoksasin itsekin vasta viime keväänä. Joten nyt sitten saan korjailla työni jälkiä.

Näin tein

Resorin vaihto kuva3

Näihin oli siinä mielessä helpot toteuttaa tuo resorin uudelleen tekeminen, kun resorin ja sileän neuleen erottaa värien vuoksi tosi hyvin. Ja kun sukat on neulottu puikolla 3,5 niin silmukat ovat niin suuria, että silmukoita ei tarvinnut etsiä.

Ensimmäiseksi siis pujotin 3,0mm pyöröpuikon kumpaankin sukkaan sileän osan toiselle kerrokselle. Laitoin valmiiksi puolta numeroa pienemmän puikon jolla oli tarkoitus neuloa uusi resori. Näin sain silmukat valmiiksi puikolle eikä purkaessa enää tarvinnut pelätä niiden karkaamista. Toimii muuten hyvin kaikessa purkamisessa, vink, vink!

Seuraavaksi kaivoin lankojen päätellyt päät ja purin silmukka kerrallaan yhden kerroksen resoria (voit tietysti myös leikata resorin pois, mutta tee se tarpeeksi kaukaa sileästä neuleesta). Näin sain resorin irti ja purin vielä yhden kerroksen sileästä neuleesta jolloin silmukat olivatkin siis jo valmiina puikolla neulottaviksi. Toinen sukka vielä samaan kohtaan ja sitten olikin hetki mietittävä jatkoa.

Ajatuksena oli hieman kaventaa sukan suuta, mutta kavennuksista jäi ruma jälki joten purin ne pois. Neuloin siis puretun kerroksen kaikilla silmukoilla yhden kerroksen ja vaihdoin resoriväriin.

Resorin vaihto kuva 4

 

Neulo resorin värillä ensin 2 kerrosta oikeaa ennenkuin aloitat resorin. Nurja silmukka näkyy turhan selvästi ainakin näin erivärisellä tehtynä.

Resoria tein 10krs ja lopuksi joustavan päättelyn. Eli neulo ensin 2s oikein, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunasta yhteen, neulo 1o, siirrä taas neulotut 2s takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunasta yhteen ja jne, kunnes kaikki silmukat on päätelty. Vaihdoin itse päättelyyn ohuemmat puikot, näin sain silmukoista pienemmät ja reunasta tuli siistimpi.

Resorin vaihto kuva 6

 

Ja tässä lopputulos.

Resori kapeni huomattavasti pienemmillä puikoilla, silmukkamäärä pysyi siis samana.

Aikaa kului muutama tunti. Koko ajan mietin, että meneeköhän pieleen. Mutta hyvät tuli ja nyt ei ole enää sukat makkaralla:)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *