Opal-ohut sukkalanka

Opal-ohut sukkalanka

Reilu viikko sitten Lahdessa oli Kätevä ja tekevä-käsityömessut. Innokkaana sinne lähdin, mutta petyin vähän messujen tarjonnasta. Uusia puikkoja ja lankoja olisin niin ollut vailla, varsinkin niitä puikkoja eikä niitä sitten ollutkaan juuri mitään tarjolla. Paljon kuitenkin muita käsin tehtyjä juttuja löytyi. Esimerkiksi nukkekoteja, puisia veitsiä ja vaatteita. Vain yhdellä osastolla oli ainoastaan lankoja ja niitä liian pitkiä puikkoja. Ja yksi ihana pieni osasto lankoja ja vähän muita käsityö juttuja, jolta sitten tein oikean löydön, Opal-ohut sukkalanka, jess!

Ei uusia puikkoja

Puikkoja löytyi ainoastaan niitä vähemmän myytyjä. Eli zingin 20cm pitkiä joita en enää itse käytä lainkaan. 15cm sukkapuikot tai 100cm pyöröt ovat tällä hetkellä käytössä, nuo pidemmät tuntuvat olevan koko ajan vain tiellä. Pyöröjä löysin ainoastaan ergonomicsin isoja kokoja, pienin koko niissäkin taisi olla 5. Joten ei siis uusia puikkoja, olin niin pettynyt.

Kyllä Opal-ohut sukkalanka

Ostin siis uusia lankoja. Mutta mitä lankaa ja millä hinnalla, wau:)

Opal on aivan erinomainen sukkalanka. Ja messutarjoukset on yleensä todella hyviä:) 100g kerässä on 425m joten lanka on sitä fingering vahvuista eli tosi ohutta. Mutta tulee niin ihanat sukat. Villaa 75% ja polyamidia 25% eli on kestävää lankaa. Puikkosuositus on 2,5, mutta itse teen 2,25 tai 2,0 puikoilla. Vähän enemmän joutuu silmukoita neulomaan, mutta tulee sitten napakat, hyvin kenkiin mahtuvat sukat.

Värit on aika herkut, eipä tarvitse miettiä kuviota. Pitsikuvio ainakin hukkuu näissä kirjavissa langoissa sen väreihin, erottuu yleensä tosi huonosti. Jos nyt välttämättä jotain pintaneuletta haluaa kokeilla, niin kuvion tulee olla tarpeeksi iso ja selkeä, erottuu paremmin. Langat itsestään ovat kyllä jo niin ihanan värisiä, että omat sukkani teen ihan perus pertsat:)

Kokemukset Opalista on pelkästään positiiviset. Yhden kerän olen joskus ostanut ihan kokeilumielessä enkä pettynyt. Koneessa olen niitä pessyt eivätkä ole menneet miksikään. Itseasiassa oikein toivoin, että olisivat hieman kutistuneet, niistä kun tuli hieman liian isot itselle.

Jahka ehdin näistä sukat neulomaan, laitan taas ohjetta silmukkamääristä ja puikoista:)

Täältä löydät lisää asiaa sukkalangoista

https://puikotjakeralankaa.com/kulutusta-kestavat-sukkalangat/

 

2 comments on “Opal-ohut sukkalanka

 1. Soile

  Sun kokemukset oli aika samanlaiset kuin minunkin. Huvittavaa sinänsä, että mun ostokset oli 2 kerää tuota ylempää Opalia ja 2 vyytiä punasävyistä Manos del Uruguayn Alegriaa. Joskus on tullut messuilta poistuttua useammankin kassillisen kanssa. Tänä vuonna ei tarvinnut itseään kantamuksilla rasittaa😐

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Hei Soile
   Kiitos kommentistasi. Anteeksi, että vastaan vähän myöhässä, on näköjään mennyt ihan ohi silmien tuo kommenttisi. Sait kunnian kuitenkin olla ensimmäinen joka kommentoi täällä:)
   Ylempää lankaa en ole vielä kokeillut, sen sijaan aloitin tuolla toisella. Hieman on pettymys kun välissä on sitä valko-mustaa pilkkua. Mutta teen siitä varrettomat kesäsukat. Hyppäsin sen pilkullisen kohdan yli kantapäässä, näytti vähän huonolta. Muut värit on oikeastaan ihan hyvät, vähän vaihtelua joulunpunaiseen ja vihreään.
   Pirjo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *