Ohjevideot kantalappu ja kantapohja

Tein sinulle ohjevideot kuinka kantalappu ja kantapohja neulotaan.Sukan kutomisen ihanuus ja kurjuus, kumpaakin taitaa olla aina vuorotellen. Ihana ohje, kaunis malli tai hurmaava lanka, nämä taitaa kuulua ensin mainittuun eli ihanuuteen. Entä sitten se kurjuus? Suurin osa aloittelijoista luultavasti sanoisi, että se kantapää! Ja kun niitä on vielä tehtävä kaksi eli yksi kumpaankin sukkaan. Voihan kantapää!

Kantapään neulominen vaihe vaiheelta

Olen tehnyt sinulle videot, kuinka teet kantapään. Etene rauhallisesti, tee vaikka pari kerrosta kerrallaan niin huomaat, ettei se nyt niin mahdotonta olekaan. Ja mitä useamman kantapään teet, sitä helpommaksi se muuttuu, lupaan sen sinulle.

Kaksi sukkaa yhtäaikaa

Tee ensin sukkiin varret, siis kumpaankin sukkaan. Kun molemmat ovat samassa vaiheessa, niin saat tehtyä sen toisenkin kantapään heti alta pois. Sen jälkeen sukat valmistuvat tosi nopeasti, kun et tarvitse miettiä, että pitää tehdä se toinenkin. Tee se heti niin sitten se on tehty!

Etene video kerrallaan, yksi vaihe aina ensin loppuun asti ja tee toinen sukka heti samaan vaiheeseen. Näin saat jo heti harjoitusta lisää. Ja muistat vielä kuinka teit sen ensimmäisen.

Älä hätäile, tee rauhassa, opit sen ihan varmasti. Muista mottoni ”Kaikki on vaikeaa kunnes siitä tulee helppoa”. Myöhemmin tulet huomaamaan, ettei se ollutkaan niin vaikeaa kuin ensin luulit:)

Vinkki

Jos nurjan kutominen tuntuu hitaalta niin silmukoiden noston voi tehdä myös nurjalla puolella. Eli nosta joka toinen silmukka samoin eli työnnät puikon suoraan silmukkaan, ihan niin kuin oikealla puolellakin. Oikealla neulot sitten kaikilla silmukoilla oikeaa. Huomioi kuitenkin, että langan tulee jäädä nurjalle puolelle eli kutoessa sinun puolellesi.

KYSY jos videossa on jokin kohta epäselvä, autan mielelläni:)

Ohjevideot kantalappu ja kantapohja

Lisäksi vielä ohjevideo kuinka poimit silmukat kantalapun reunasta.

Video 1 Kantalappu

Video 2 Kantapohjan kavennukset

Video 3 Silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta

 

2 comments on “Ohjevideot kantalappu ja kantapohja

 1. Sari

  Hei, nyt en aivan ymmärtänyt tuota kantalapun joka toinen kudotaan joka toinen nostetaan yli – ohjetta. Miksi näin? Iso kiitos videoista, ihana oppia uutta. Kun tämän opin, voin neuvoa muistisairaalle äidilleni miten hän on viimeiset 70 vuotta kutonut sukkia.

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Hei Sari

   Kun vahvistetussa kantalapussa sekä kantapohjassa nostetaan joka toinen silmukka neulomatta jää nurjalle puolelle se lanka sen neulomatta jätetyn silmukan kohdalle. Silloin siihen kohtaan tulee sen silmukan lisäksi samalle kohdalle tuo ylimääräinen lanka. Näin tulee kantapäästä osittain tuplapaksu aina niiden nostettujen silmukoiden kohdalla jolloin kulutuksen kestävyys on parempi.

   Osasinkohan nyt selittää oikein, kysy uudestaan jos haluat vielä tarkentaa jotain.

   Hyvää viikonloppua sinulle ja äidillesi

   Pirjo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.