Harmony polvisukat

Harmony polvisukat, lankana 7 veljestä, värit  011 ja  060.

Kokeilin näihin ihan kaikkea mahdollista, osa kokeiluista toimi hyvin, osa ei. Tarkoitus oli saada itselle sopivat sukat ja löytää omalle käsialalle oikea silmukkamäärä pitkiin sukkiin ja se on nyt tehty. Seuraaviin voin vain ottaa mitat ja kavennukset näistä eikä enää tarvitse säätää mitään.Harmony

Sukat otin kuvauksiin suoraan pyyhkeen välistä, siksi niissä näkyy tuo taite:)

Resorissa on valepalmikkoa 3o, 2n jaolla.

Ison kuvion kohdalla käänsin työn nurinpäin ja neuloin kuvion kohdan koko ajan työn takareunasta. Kuvio ei näin kiristä vaan langanjuoksut kulkevat löyhemmin.

Otin isosta kuviosta osia pienempiin kuvioihin. Näin ei tullut liikaa erilaisia kuvioita vaan  kuviot ainakin sopivat hyvin yhteen. Tässä hain sitä kuvioiden harmoniaa ja siitä myös nimi sukille.

Kuvioiden välissä on aina 3krs valkoista joista 1krs on siis puikoilla. Näillä kerroksilla tein aina kavennukset.

Valkoisella kerroksella kavensin aina 4s per kerros, kavensin kerran myös pallokuviossa. Kavennukset aloitin heti ison kuvion jälkeen. Kokeilin ensin tehdä ne taakse yhden, kahden tai kolmen silmukan päähän keskimmäisestä silmukasta, mutta tuli kauheaa suttua. Tämä johtui joko paksusta langasta tai omasta taitamattomuudesta. Siksi siis kavennukset ovat toisin. Kavennukset on tehty 1. ja 4. puikoilla aina 5s päähän keskisilmukasta eli kudoin 6. ja 7. silmukat yhteen. 2. ja 3. puikoilla neuloin ensin 5s ja neuloin seuraavat 2s yhteen. Näin kavennukset eivät osu etupuolelle ihan keskelle.

Puikot 2,75 resorissa, muuten 3,25. Neuletiheys isossa kuviossa eli kirjoneuleessa puikoilla 3,25 on 26krs ja 25s per 10cm. Aika jännä, käsiala on edelleen löysä, silmukat on melkein neliskanttisia. Sukat painavat tasan 200g yhteensä. En hoksannut tuon kuviovärin keriä punnita kun aloitin, mutta niistä on kulunut noin 80g yhteensä.

Koko sukan pituus varren suusta lattiaan on 45cm, tässä mitassa siis kantapää mukana. Pelkkä varsi on 38cm. Kerroksia varressa on 115. Itsellä ylettyy ihan polvitaipeeseen asti. Jokaisen kuvion väliin tulevilla valkoisilla kerroksilla voit pidentää/lyhentää sukkaa jos haluat lyhyemmät tai pidemmät sukat.

Näin tein Harmony polvisukat

Luo 65s puikoille 2,75 ja neulo yksi kerros 3o, 2n. Aloita valepalmikko seuraavalla kerroksella. Resorin pituuden voit itse päättää oman jalkasi pituuden mukaan. Näissä sukissa resoria on 28 krs.

Vaihda puikot 3,25 ja lisää ensimmäisellä valkoisella kerroksella 7s. Työssä on nyt 72s. Neulo vielä 1 krs valkoisella ja aloita kuvio kaavion mukaan. Väliin jää näin 3krs valkoista joista yksi kerros on puikoilla.

Pohjekavennukset

Tein ensimmäiset kavennukset ison kuvion jälkeen, sen jälkeen kavensin jokaisen kuvion jälkeen aina 4s yhdellä kerroksella, viimeinen ennen pallokuviota. Pallokuvion alussa kavensin kuviossa takana 2s jotta kuviokerta menisi tasan.

Nilkkaan jäi kavennusten jälkeen 54s.

Kantapää

Kantapäässä 27s, pariton määrä jotta keskimmäiset silmukat edessä ja takan säilyvät edelleen keskimmäisinä. Kantapää tehty ristiinvahvistettuna ja kerroksia kantalapussa on 28, kantapohjassa silmukkajako 8+11+8. Kantalapun reunasta nostettu 14s ja lisäksi 1s 1. ja 2. sekä 3. ja 4. puikkojen välistä. Kiilakavennukset joka toinen krs kunnes jäljellä on 54s. Huomioi jo tässä kohtaa silmukkamäärässä, että terän kuvio on 6 jaollinen.

Terä

Kantalapun reunasta kärkikuvion alkuun on 8cm. Itsellä kuvio osuu päkiän kohdalle.

Neulo kuvion jälkeen 2 krs valkoisella ja tee kärkeen leveä nauhakavennus.

Päättele langat jos et tehnyt sitä vielä kutoessa. Laita sukat yöksi kostean pyyhkeen väliin jotta neulepinta tasoittuu ja aamulla vielä hetkeksi kuivumaan.

Harmony polvisukat ovat valmiit:)

Kaaviot

Harmony välikuviot

Aloita kaavio 1 silmukasta nro 10 eli keskeltä kuviota jos haluat sen asettuvan myös eteen keskelle. Kuvio toistuu varressa 4 kertaa eli eteen ja taakse yhdet ja samoin sivuille yhdet.

Kaavio 1

Harmony polvisukat

Kaavio 2

Aloitin kaavion 2 silmukasta nro 8. Tätä kuviota ei ole kohdennettu mitenkään muihin  kuvioihin joten voit aloittaa sen mistä kohdasta vaan.

Harmony varren kuvio

 

Kaavio 3

Aloitin kaavion 3 silmukasta nro 12.

HUOM!!! Pallokuviossa on alussa keskellä takana 4s sijasta 6s valkoista pallojen keskellä. Kavenna siinä kohdassa 2s jotta tuo keskellä oleva pallo tulee ihan keskelle.

Harmony pallokuvio

Kaavio 4

Tämän kuvion aloitin silmukasta 10 koska se on keskisilmukka edessä ja takana koko ajan.

Harmony terän kuvio korjattu

 

Täältä löydät ohjeen pitkiin palmikkosukkiin

https://puikotjakeralankaa.com/valkoiset-palmikkosukat/

 

4 comments on “Harmony polvisukat

 1. Päivi

  Kivat sukat! Kaaviosta 2 puuttuu 16. silmukka, joka on jokaisella rivillä pohjavärillä. Tällöin jokaisen kuvion väliin jää yksi pohjavärin silmukka.

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Kiitos Päivi 🙂

   Kyllä sieltä yksi silmukka puuttui. Korjasin ja laitoin jo artikkeliin korjatun kaavion.

   Tuhansin kiitoksin

   Pirjo

  2. Päivi

   Molemmat sukat ovan nyt mulla kärkikuvion vaiheessa. Pitäisikö kaaviossa 4 olla 18 silmukkaa, eli 19. silmukka pois? Olisi silloin kuviot kohdallaan ja jaollinen kuudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *