Vihreät pääsiäissukat

Ehdin kuitenkin saamaan valmiiksi nämä vihreät pääsiäissukat. Väriä näistä ei ainakaan puutu ja nämä voit toteuttaa ihan millä väriyhdistelmällä haluat. Ja täytyy myöntää, nämä ovat itselle aivan oudot väreiltään. Mutta mitä enemmän olen niitä katsellut, sitä enemmän olen niistä alkanut pitää:) Joten kannattaa välillä kokeilla itselle jotain täysin uutta ja erilaista.

Vihreät pääsiäissukat

Kokeilin taas yhtä löytämääni mallineuletta näihin. Pikkasen muokkasin ohjetta jotta sain enemmän väriä ja vähemmän valkoista.

Todella helppo ja nopea malli, valmistuu melkein itsestään. Ehkä värit olisi voineet olla toisinpäin kun tuo kuvio näyttää jossain kohdin vähän sekavalta. Voi johtua kyllä tuosta löysästä neuloksestakin. Mutta mitään en kadu, tehty mikä tehty:)

Käytin taas 7 veljestä vajaita keriä joita en näköjään saa millään loppumaan. Ja puikkoina itselle ihan liian suuret 3,5. Puikot näin paksut siksi, että en ollut ollenkaan varma kuinka kuvio joustaa joten aika löysää kudoin. Mallikerta on 6s joten jos neulot napakkaa kannattaa aloitus tehdä 54s. Itse tein tuolla 48s koska oma nilkkani on kapea.

Koko on siis 38 ja lankaa meni yhteensä 96g.

Näin tein vihreät pääsiäissukat

Luo 48s ja neulo *2o takareunasta, 1n* resoria 10krs, puikot 3,0.

Vaihda puikot 3,5 ja neulo 2krs valkoista. Aloita kuvio kaavion mukaan. Kuvio alkaa 2 valkoisen silmukan nostolla. Samat silmukat nostetaan myös seuraavalla kerroksella joten 2 ensimmäistä kerrosta kaaviosta on todella nopeita.

Kerros 3

Kun olet neulonut kaaviosta kerroksen 2 ja neulonut 4. puikon viimeisen silmukan keltaisella, vaihda jo tässä vaiheessa viimeisen silmukan eli keltaisen ja 3. kerroksen ensimmäisen silmukan eli valkoisen nostetun, paikkaa. Näin keltainen jo neulottu silmukka on seuraavan kerroksen ensimmäinen silmukka eikä sitä siis neulota enää uudestaan ja valkoinen siirtyy 4. puikolle kerroksen viimeiseksi silmukaksi. Neulo se kerroksen lopussa valkoisella.

Kerros 4 kaikki neulotaan valkoisella.

Kerros 5 neulo 3 persikalla, nosta 2 valkoista neulomatta, neulo 4 persikalla jne koko kerros loppuun. Seuraava krs samallalailla.

Seuraava krs vaihda taas nostetun valkoisen ja persikan paikkoja.

Jatka kuviota kaavion mukaan kunnes varsi on tarpeeksi pitkä. Neulo lopuksi 2 krs valkoisella ennen kantalappua eli toinen valkoinen krs on puikoilla.

Itse olen tehnyt 5 eriväristä raitaa, mutta niitä voi tehdä enemmän tai vähemmän, ihan oman jalan mukaan.

Kantapää

Kantapäähän vaihdoin puikot 3,0 ja niillä tein sukan loppuun.

Kantapäässä on 24s ja kantalapussa on normaalia vahvistettua neuletta 24krs.

Kantapohjassa on silmukkajako 8+8+8 koska halusin kantapohjasta syvemmän. 7+10+7 jaolla leveys vie syvyyttä eikä tule omaan jalkaan tarpeeksi syvä joten siksi jaoin silmukat kolmeen osaan. Kannattaa jo heti kantalappua aloittaessa miettiä tarvitseeko siihen lisää leveyttä tai syvyyttä. Tässä kohtaa voi lisätä lappuun silmukoita jolloin lapusta tulee leveämpi. Jos haluat kantapohjasta leveämmän niin syvyys ei kärsi kun silmukoita on tarpeeksi.

Poimi kantalapun reunasta vihreällä 12s + 1s 1. ja 2. puikkojen sekä 3. ja 4. puikkojen välistä.

Neulo vielä 1. krs vihreällä ja aloita tekemällä 2krs raitoja valkoisella ja vihreällä vuorotellen ja tee samalla kiilakavennukset joka 2. krs kunnes työssä on taas 48s.

Kun olet neulonut terää päkiän alkuun asti, tee vielä värilliset raidat 1 kumpaakin ja viimeiseksi valkoinen raita.

Vaihda vihreään lankaan ja neulo 2krs ja aloita sitten kärjen kavennukset. Näissä on sädekavennus, mutta voit tehdä myös nauhakavennuksen.

Sädekavennus

Joka puikolla on 12s eli työssä on 48s.

Neulo 4o, 2o yhteen, 4o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 10s eli työssä on nyt 40s.

Neulo 4 kerrosta oikein.

Neulo 3o,2o yhteen, 3o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 32s. Neulo 3krs oikein.

Neulo 2o, 2o yhteen, 2o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 24s. Neulo 2krs oikein.

Neulo 1o, 2o yhteen, 1o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 16s eli 4s per puikko. Neulo 1krs oikein.

Neulo joka puikolla koko ajan 2o yhteen, jää 8s eli 2s per puikko. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi TAI neulo vielä kerran koko ajan 2o yhteen ja vedä yhteenneulottu silmukka aina edellisen silmukan läpi.

Kaavio vihreät pääsiäissukat

Vihreät pääsiäissukat kaavio

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *