Uusia lankoja

Lankamaailma

Hesan reissulla reilu viikko sitten kävin ihan ensimmäiseksi Lankamaailmassa ostamassa uusia lankoja. Ja voin sanoa, että lankataivaassa, oli sellainen neulojan ”karkkikauppa”.

Mielessä oli valmiina värit mitä haluan sekä langan vahvuus. Paksut langat ohitin ihan kokonaan, olen nyt innostunut ohuemmista langoista. Kuvioista saa kauniimmat kun on ohuempi lanka eikä sukistakaan tule liian paksut. Ja tässä siis syy miksi olen tehnyt pelkkiä pitsisukkia koko kevään.

Mutta nyt siis tilanne muuttuu. Kesän ajan teen kirjoneuleita jo syksyksi valmiiksi ja varmasti niitä pitsi- ja pintaneuleitakin tulee. Ja eilen hoksasin ettei yhtään palmikkosukkaakaan ole ollut pitkään aikaan. Ja tämä kaikki siis johtuu siitä, että kirjoneuleisiin puuttui langat ja olen neulonut tuota lankavarastoani vähän pienemmäksi ennen kuin taas hain lankaa lisää.

Mikään lanka ei oikein riittänyt pitkiin sukkiin joten kaikissa on ollut lyhyet varret. Paksumpia lankoja on vielä jotain jäljellä joista saa lyhyempiä sukkia. Kokeeksi tilaan vielä yhtä paksumpaa lankaa 7 veljeksen tilalle, tuleepa siihenkin sitten tutustuttua. Kovasti ovat Sockia kehuneet joten täytyyhän sitäkin vihdoin kokeilla.

Ja vielä on varmasti paljon erilaisia todella hyviä lankoja kokeiltavaksi, täytyy kuitenkin aina saada jotain ensin neulottua ja testattua kuinka käytössä käyttäytyy.

Mitä uusia lankoja ostin

Kuten jo mainitsin olin ihan häkeltynyt kauppaa mennessä. Ensimmäiseksi osui silmiin Maija-lanka, taisi olla ainoa tuttu lanka koko kaupassa. En hoksannut edes kotona katsoa myymälän lankatarjontaa joten ihan ummikkona kävelin myymälään sisään.

 Gjestal Maija

Maija

Maijan värit ovat yllätys itsellekin. Ihan joulu-värit:) Mutta tulee se joulu tänäkin vuonna joten Maijat jäävät odottamaan syksyä ellen sitten aiemmin saa jotain kuningas-ajatusta mitä niistä tulee.

Mutta ihana lanka neuloa ja kestää kulutusta ja pesua oikein hyvin. Kerät ovat 50g keriä ja lankaa 100m on 260g. Koostumus 85% villaa, 15% polyamidia.

Tämä vahvuus on itselle mieluisin neuloa ja käyttää talvisukissa, samoin miehelleni. Sukka mahtuu hyvin talvikenkiinkin. Lanka on nopeaa neuloa, ei halkeile ja on ihanan pehmeää.

Puikkosuositus Maijalle on 3-3,5, mutta itse olen tehnyt yksiväriset aina 2,75mm ja kirjoneuleet 3,0mm puikoilla.

 Filcolana Arwetta

Arwetta

Arwetta on uusi tuttavuus. Mainoksia langan värikirjosta olin nähnyt monta kertaa ja tämä oli se lanka jota ehdottomasti halusin ostaa. Ja wau mitkä värit, ihan hulppea värimaailma. Mukaan lähti useampi väri joita voi yhdistellä ihan miten vaan. Tämän langan hilloan ja se saa odottaa hyvää ideaa. Jotain on jo mielessä, mutta antaa idean hautua ja kehittyä. Ja kuten aina, lopputulos ei ole vielä koskaan ollut se mitä ensimmäiseksi olen ajatellut.

Arwetta on 50g kerissä ja 100g on 420m eli sitä fingering-vahvuista. Silmukoita saa laittaa pelkkiin nilkkasukkiinkin jo ihan reilusti, polvisukkiin varmaan yli sata silmukkaa.

Puikkosuositus on 2,5 – 3,0mm, mutta uskoisin itse tekeväni kirjoneuleen tuolla 2,5mm koolla ja yksiväriset 2,25mm puikoilla.

Gründl Hot Socks Pearl color

Hotsocks

Tämä lanka oli heräteostos. Kiitos myyjän, sekin löysi tiensä ostoskoriin. Mies rakastaa näitä ohuita sukkia ja tästä tulee hänelle extra-ihanat sukat, vähän lyhyemmillä varsilla.

HotSocks on myös 50g kerissä ja 100g on 400m. Eli edelleen sitä fingering-vahvuista. Tämän langan koostumus tuntuu jo keränä käsissä, 75% villaa, 20% polyamidia ja 5% kasmir-villaa. Näistä tulee aivan ihanat, varmaan yhdet lemppari-sukat (ellen sitten tee itselleni:))

Puikkosuositus on 2,5 – 3,0mm, näihin käytän todennäköisesti 2,25mm puikkoja.

Addin puikot

Tarvitsin myös toiset 2,75 vahvuiset puikot. Puisia pyöröjä olen käyttänyt eniten ja niitä olisin ostanut toiset. Myyjän suosituksesta ostin kuitenkin 80cm Addin pyöröt ja voi kuinka ihanasti silmukat liikkuu puikoilla. Kaapelikin pysyy suht hyvin kurissa ja niillä oli tosi ihanan neuloa.

Addin puikot

Tein yhdet pitsisukat kotona olleesta Maijasta ja looppasin molemmat sukat yhtäaikaa. Kantapäiden kohdalla oli vähän tunkua silmukoista, mutta parin kiilakavennuksen jälkeen oli taas hyvin tilaa neuloa. Ja itse en tykkää loopata pidemmillä koska toinen sukka valahtaa aina sinne kaapelin tyhjään päähän, toista sukkaa on mielestäni silloin hankala neuloa.

Tiesitkö muuten niksin jolla saat pyöröpuikon kaapelia hieman suoristettua. Laita kaapeli kuumaan veteen hetkeksi ja suorista, älä kuitenkaan vedä puikoista ettei kaapeli irtoa.

Mukaan lähti vielä ihanat silmukkamerkit ♥, raaskiikohan noita edes käyttää:)

Olimme jäämässä Helsinkiin hotelliin yöksi. Nyt sitten mietit aloinko neuloa heti hotelliin päästyä. No en. Uusia lankoja piti tietysti vähän hiplata, mutta mukana oli keskeneräiset vävyn sukat joita tein automatkalla mennen tullen. Illalla neuloin vähän kun televisiossa oli jääkiekkomatsi, muuten kutimet saivat olla. Sukat edistyivät kyllä kahden tunnin automatkalla ihan reilusti, seuraavana päivänä kotona sain ne valmiiksi:)

Ihan pakko vielä sanoa, että kyllä kivijalkamyymälässä on ihana asioida. Pääsee oikein kunnolla hiplaamaan keriä. Loppusummakaan ei ollut paha, täytyy vain muistaa pitää pää kylmänä kun sinne menee:)

Lankamaailmassa sain asiantuntevaa palvelua ja neuvoja sain heti kun pyysin. Oli oikein mukava kokemus, sinne palaan kyllä uudestaan:)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *