Syklaamit

Joko sinä olet ostanut tätä ihanaa 7veikan Polarista? Tulee niin utuiset raidat, oikein pehmoisen näköiset, vaikka pukinkonttiin. Tein naisten villasukat yhdistäen Polariksen valkoiseen ja tulikin ihanan hempeän väriset Syklaamit.

Näin tein Syklaamit

Syklaamit 2

 

Mallikerta on 18s joten luo 54s ja neulo resoria 8krs. Resoriin kannattaa ottaa puoli numeroa pienemmät puikot, saat siitä napakamman. Nämä sukat on tehty 3,25 puikoilla, resorissa 2,75.

Neulo resorin jälkeen 1 krs valkoisella ja jatka raitavärillä. Neulo 1s raitavärillä, *nosta valkoinen silmukka neulomatta, neulo 1s raitavärillä*, toista 4 kertaa, neulo 10s raitavärillä ja toista taas *-* kerros loppuun. Neulo vielä toinen raitavärikerros ja nosta samat valkoiset silmukat uudestaan.

Neulo 2krs oikeaa valkoisella, kaikki silmukat neulotaan.

Kun seuraavat nostetut silmukat tulevat eri kohtaan kuin edelliset, jatka näin:

Neulo raitavärillä kerroksen alussa ensin 10s, sen jälkeen *-* uudestaan jolloin kuvio menee edelliseen mallikertaan nähden sen väliin. Voit itse päättää kuinka pitkän varren teet, näissä sukissa on kuviota on tehty 6 kertaa.

Kantapää

Näihin olisi todella hyvin sopinut ristiin vahvistettu kantapää. Hoksasin vasta kun ensimmäinen sukka oli valmis joten en raaskinut enää alkaa purkamaan hyvää sukkaa. Seuraaviin sitten osaan valita kantapään paremmin.

Aloita kantalappu valkoisella heti värillisen raidan jälkeen 1. ja 4. puikoilla. Jaa silmukat niin, ( 27s ja 27s) että kuvion keskikohta jää jalkapöydälle keskelle ja toisilla 27 silmukalla tulee kantapää. Kantapäässä 27s ja 28krs, kantapohjassa silmukat 9+9+9.

Poimi uudet silmukat kantalapun reunasta valkoisella, neulo 2krs ja jatka taas raitavärillä.

Kiilakavennukset joka 2. krs kunnes silmukoita on taas yhteensä sama kuin aloituksessa eli 54s.

Terässä leveä nauhakavennus. Tee kavennukset joka toinen krs kunnes silmukoista on jäljellä 2/3 osaa, kavenna sen jälkeen joka kerroksella.

Kuvan sukat ovat kokoa 38, terän pituus on 24cm.

Pienempi koko

Lähikuva Syklaamit

Tästä lähikuvasta näkee hyvin miten kuvio muodostuu. Kuvassa on pienempi koko, 36. Tässä koossa kuvioiden välissä on 2 silmukkaa vähemmän eli 9s. Mallikerta on 16s. Näin pystyt joko lisäämällä tai vähentämällä silmukoita muuttamaan kokoa. Tässä pienemmässä koossa on 48s ja mallikertoja on 3, jalkaterän pituus on 22,5cm.

 

 

Täältä löydät toisenlaiset kirjoneulesukat

https://puikotjakeralankaa.com/ruskametsat-nalle-taika/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *