Siniset pitsisukat

Siniset pitsisukat Nalle-langasta tällä kertaa, nämä on ne toiset jotka mainitsin edellisessä postauksessa. Kirjoneuletta ette saa vieläkään, mutta ihan varmasti niitä tulee sitten syksymmällä viimeistään enemmän.

Siniset pitsisukat 1

Omaa lankavarastoani olen pienentänyt aika ahkerasti vaikka olen uuttakin lankaa ostanut. Tarkoitus on kokeilla useita eri lankoja, jotta löytäisin ne itselle parhaimmat merkit. Ja kyllä on paljon eroa langan merkillä. Toiset pölyää ihan mahdottomasti ja toisilla langoilla ei meinaa malttaa laskea työtä käsistä ollenkaan. Ja lankainventaarion aion tehdä vielä ennen kesää ja lomaa.

Instaakin olen päivitellyt ihan ahkerasti, käy välillä kurkkaamassa. Siellä on muutakin kuin pelkkiä sukkia:)

Lankaa näihin sukkiin kului 76g. Vielä siis jäi kerästä vaikka johonkin sukkaan vähän kuvioon sinistä.

Näin tein Siniset pitsisukat

Luo 60s ja neulo 1o takareunasta, 1n joustinta 10krs, puikot 2,5.

Resorin jälkeen vaihda puikot 2,75. Neulo 1krs oikeaa ja aloita varren pitsi kaavion 1 mukaan. Omissa sukissani olen tehnyt varren kuviota 40krs eli varren kaavion kahdesti.

Kantapää

Vähän oli hankala sovittaa kantapäätä piirrettyyn kaavioon, mutta keksin viimein miten sen siihen selvästi saan liitettyä.

Eli kummastakin reunasta eli 1. ja 4. puikoilta silmukat kantapäähän, yhteensä 31s.

Jalkapöytään jää 29s ja siinä on huomioitu, että langankiertoja ja kavennuksia on oikeassa suhteessa jotta silmukat ei vähenny eikä lisäänny.

Kantalappu

Neulo 32krs vahvistettua neuletta kantapään 31s. Taas kerran pariton määrä silmukoita jotta reunoista tulee samanlaiset.

Kantapohjan silmukkajako 10+11+10.

Terä

Jatka jalkapöydän pitsiä kaavion mukaan ja aloita samalla kiilakavennukset joka toinen kerros kunnes työssä on 58s.

Neulo kaavion mukaan kunnes pikkuvarvas peittyy. Omat sukkani ovat kokoa 38, mutta voit laskea kuinka pitkä sukan tulee olla. Kerro 0,63 x kengän koko niin saat oikea mitan sukkaan. Terän kavennus on 5 cm.

terän kuvio

Koko kuvion tekemisen lopetin kerrokseen 12. Sen jälkeen tein kaavio 3 mukaan jolloin sain kuvion tavallaan loppuun asti.

Nauhakavennuksen voit aloittaa kun sukka on tarpeeksi pitkä. Silmukoita jää kärkikuvion reunoille sen verran enemmän, että silmukoiden pitäisi hyvin riittää.

Kavenna nauhakavennuksessa 4 kertaa joka toinen kerros, sen jälkeen joka kerros. Vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi ja päättele lanka.

Viimeistely

Laita sukat kostean pyyhkeen väliin yöksi ja nosta ne vielä aamulla kuivumaan.

Kaaviot

Kaaviot varsi ja terä

Siniset pitsisukat varren ja terän kaaviot

Kaavio terän kärki

Terän kuvio kärjessä

Siniset pitsisukat merkkien selitykset

 

 

2 comments on “Siniset pitsisukat

 1. Marjo Nuolivirta

  Hei, siniset pitsisukat kiinnostavat kovasti ja aloitinkin jo, mutta reseptin jälkeen … en saa noita kaavioita auki. Ainoa näkyvä on tuo terän kaavio.

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Hei Marjo

   Soriii, oma moka. Olin aloittanut muokkaamaan kaaviota ja unohtanut laittaa uuden version tilalle:(

   Nyt löytyy, kiitos kun ilmoitit:)

   Hyvää Uutta vuotta

   Pirjo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *