Simppelit palmikkosukat

Näistä tuli Simppelit palmikkosukat.

Simppelit

Teen näitä omia mallejani ihan simppelisti. Otan puikot ja kerän lankaa ja kudon ilman mitään suunnitelmaa. Toki sen verran tiedän, että teenkö kirjo-, pitsi- vai pintaneuletta. Aloitus saattaa matkan varrella muuttua, muuten en paljon mitään muuta.

Tein palmikoita vuorotellen eri suuntaan kääntyen ja ilman nurjia silmukoita palmikoiden välissä. Syntyi ihan helppo pintaneule. Näistä saat myös palmikkosukat lisäämällä väleihin nurjia silmukoita oman mielesi mukaan. Lankana oli taas Rotvalli, kulutus 84g. Ei näillä määrillä lankavarasto juuri pienene.

Näin tein Simppelit palmikkosukat

Luo 60s ja neulo 10krs 2o takareunoista, 1n resoria puikoilla 2,75. Itseasiassa tarkoitus oli tehdä resori 2,5 puikoilla, mutta huomasin sen verran myöhään ottaneeni väärät puikot, etten enää purkanut:(

Vaihda puikot 3,0 ja aloita kuvio kaavion mukaan. Lisää ensimmäisellä kerroksella 1s/puikko, työssä on nyt 64s.

Kuvio syntyy tekemällä 4 silmukan palmikoita vierekkäin ilman nurjaa silmukkaa palmikoiden välissä.

Viimeisen palmikon kierron jälkeen neulo vain 2krs oikeaa ja aloita kantalappu.

Kantapää

Neulo 1. puikon silmukat puikolle 4 ja aloita kantalappu. Tee vahvistettua neuletta nurjalla seuraavasti

  1. krs:  neulo 2n, *nosta 1s nurin neulomatta, 1n* kerros loppuun
  2. krs:  neulo kaikki oikein

Neulo 32krs ja aloita kantalappu. Jaa silmukat 10+12+10 (tai 9+14+9 jos haluat leveämmän lapun). Neulo 9s (8s), neulo 2o yhteen takareunoista, käännä työ, neulo 11s (13s), neulo 2 nurin yhteen, käännä työ, neulo 11s (13s), neulo 2o yhteen takareunoista, käännä työ, neulo 11s (13s), neulo 2n yhteen. Jatka näin kunnes jäljellä on 12s (14s). neulo 6s (7s) ja kerroksen vaihtumiskohta on nyt keskellä kantapäätä.

Aloita kiilakavennukset. Poimi kantalapunreunoista kummaltatakin puolelta 16s + 1s 1. ja 2. sekä 3. ja 4. puikon välistä, näin ei jää reikää kantalapun reunaan näiden puikkojen vaihtumiskohtaan.  Kavenna kiilakavennukset  joka 2.krs kunnes työssä on yhteensä 60s. Terässä voi olla vähemmän silmukoita kuin varressa. Tarvittaessa voit jatkaa kiilakavennuksia jos tarvitsen kapeamman teräosan.

Jatka sileää neuletta kunnes pikkuvarvas on peittynyt. Voit myös mitata koska aloitat terän kavennukset. Näihin tulee sädekavennus ja omalla käsialallani kavennus on 6cm korkea. Eli laske 0,63 x jalan koko, esim 38, saat sentteinä jalan pituuden. Esim. 0,63 x 38 = 23,94cm eli 24cm. Kun kärki on 6cm niin aloita kärjen kavennukset kun sukan mitta on kantapää mukaan lukien 18cm.

Sädekavennuksessa täytyy olla puikoilla parillinen luku joten neulo ensin jokaisella puikolla 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen jolloin puikolle jää 14s. Neulo yksi krs oikeaa ja aloita sädekavennus.

Neulo 5o, 2o yhteen, 5o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 12s. Neulo 5 krs oikeaa.

Neulo 4o, 2o yhteen, 4o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 10s. Neulo 4 krs oikeaa.

Neulo 3o, 2o yhteen, 3o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 8s. Neulo 3 krs oikeaa.

Neulo 2o, 2o yhteen, 2o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 6s. Neulo 2 krs oikeaa.

Neulo 1o, 2o yhteen, 1o, 2o yhteen joka puikollla. Puikolle jää 4s. Neulo 1 krs oikeaa.

Neulo koko ajan 2o yhteen kunnes jäljellä on 4s. Vedä lanka näiden silmukoiden läpi.

 

Varren kaavio

Huomioi, että excel päätti tehdä muutaman paksun viivan pystyyn ja vaakaan keskelle kuviota, niillä ei ole siis mitään merkitystä kaaviossa, vähän vaan paksummat ruudukkoviivat.

Simppelit kaavio

 

 

Tässä linkki Aallokko sukkiin, todella helppo malli:)

Aallokko pitsisukat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *