Ruskametsät Nalle Taika

Ruskametsät Nalle Taika

Kaupassa silmiin osui niin erikoisen värinen kerä Nalle Taikaa, joten olihan sitä pakko ostaa kerä ja kokeilla, syntyi Ruskametsät. Väri on aika syksyinen, joten ajattelin valkoisen sopivan kaveriksi. Ihan valkoista kun ei löytynyt, onneksi, niin sai kaveriksi luonnon valkoisen. Tein koeversion, jossa valkoisen Nallen tilalla oli Rotvallia, toimii oikein hyvin.

Langat Nalle luonnonvalkoinen ja Nalle Taika 829, puikot 2,75.Neuletiheys 29s ja 40krs / 10cm

Näin tein Ruskametsät 

Resorissa 10krs 1o 1n resoria, oikeat silmukat neulottu kiertäen eli silmukan takareunasta.

Aloituksessa 60s, kuvion mallikerta on 10s. Vaihdoin puikot hieman pienempiin jotta sain omaan jalkaan sopivat. Normaalisti olisin tehnyt kirjoneuleen Nallesta 3,0 puikoilla.

Jos teet paksummalla langalla, esim. 7veikalla, niin luo 50s.  Itse teen veikalla 48s omaan jalkaan, joten lisää tarvitsee ainoastaan nuo 2s.

Puikkojako, 1. ja 4. puikoille yhteensä 29s ja 2. ja 3. puikoilla yhteensä 31. Tarkista vielä, että kuviosta kuusen latvasilmukka jää sukan etuosan keskimmäiseksi silmukaksi. Eli 2. puikolla 15+1s joka on siis tuo keskisilmukka, 3. puikolla 15s. Kuvion jälkeen neulottu 5krs valkoisella ennen kantapäätä, näin kuvio ei tule liian lähelle kantapäätä.

Kantapää

Kantapäässä on silmukoita 29 eli puikot 1. ja 4.

Näihin olen tehnyt ristiin vahvistetun kantapään, jotenkin se tuntui näihin hyvin sopivan. Kerroksia tein 32. Silmukat jaettu pohjassa 9+11+9. Kantapään voit toki tehdä omalla tavallasikin.

Kiilakavennukset joka 3. krs koska lanka on ohutta. Kavennuksia niin kauan kunnes silmukoita on taas yhteensä 60s.

Kantalapun reunasta 42krs valkoista ennen päkiän kuviota. Kannattaa vähän katsoa mihin kohtaan kuvio asettuu omassa jalassa. Kuvio on päkiän kohdalla on omassani. Neulo kuvion jälkeen vielä 5 krs valkoisella.

Sukassa kärkikavennuksena sädekavennus ja siinä täytyy olla joka puikolla parillinen määrä silmukoita. Kavenna ensin joka puikon lopussa 2o yhteen jolloin kavennus menee oikeaan kohtaan, sen jälkeen 1 välikerros ja aloita sitten sädekavennus. Halutessasi voit toki tehdä kärjen kavennukset omalla tavallasi.

Sädekavennus

Kavennukset tehdään joka puikolla samalla lailla. Joka puikolla on nyt 14 eli työssä on 56s.

Neulo 5o ja 2o yhteen, neulo 5o ja 2o yhteen. Puikolle jää 12s. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 48s. Neulo 5krs oikeaa. Nämä ovat välikerroksia joilla ei kavenneta

Neulo 4o ja 2o yhteen, neulo 4o ja 2o yhteen. Puikolle jää 10s. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 40s. Neulo 4 välikerrosta.

Neulo 3o ja 2o yhteen, neulo 3o ja 2o yhteen.  Puikolle jää 8s. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 32s. Neulo 3 välikerrosta.

Neulo 2o ja 2o yhteen, neulo 2o ja 2o yhteen. Puikolle jää 6s. Toista sama muilla puikolla. Työssä on 24s. Neulo 2 välikerrosta.

Neulo 1o ja 2o yhteen, neulo 1o ja 2o yhteen. Puikolle jää 4. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 16s. Neulo 1 välikerros.

Neulo jokaisella puikolla 2o yhteen 2 kertaa, puikolle jää enää 2s eli työssä on 8s. Vedä lanka viimeisten 8s läpi.

TAI

Kavenna seuraavalla kerroksella vielä koko ajan 2o yhteen ja vedä lanka viimeisten 4s läpi.

Kaavio Ruskametsät Nalle Taika

 

ruskametsät kaavio

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *