Raitasukat joustavasta langasta

Tein raitasukat joustavasta langasta, jotta pääsin vähän testaamaan tätä lankaa. Päätin tehdä raitoja, koska lanka oli ihan outo ja kuvioita en siksi lähtenyt edes miettimään. Samalla saan näyttää sinulle kuinka teen raidat ja miten saat niistä siistit joustinneuleessa.

Raitasukat

Lanka on tuo Orimattilasta kesällä ostamani Schachenmayr’n Regia Stretch. Keränä lanka oli ihan miellyttävän tuntuista, neulottuna tuntuma olikin sitten vähän ”teollinen”. Ei siis mitenkään pahasti, kyllä niitä käyttää, mutta se villan tuntu niistä on paljon pienempi kuin normi sukkalangassa. Johtuu ilmeisesti tuosta polyesteristä (elastaania) jota langassa on 7%. Muut materiaalin ovat 70% villaa ja 23% polyamidia.

Käyttö- ja pesukokemusta ei vielä ole, koska en halunnut kuvata niitä käytettyinä. Mutta tämän postauksen jälkeen otan ne normi käyttöön.Katsotaan sitten kuinka kestävät pesukoneessa pesun ja miltä tuntuvat uutena ja pestyinä käytössä.

Puikot oli 2,25. Langan vahvuus on 100g / n. 400m ja langan menekki oli 60g. Sukat ovat kokoa 38.

Täältä löydät ohjeen toisiin raitasukkiini .

Näin tein raitasukat joustavasta langasta

 

Luo 66s ja neulo 2o, 2n joustinta 16 krs.

Jatka vartta neulomalla takana keskimmäisillä 30s 2n, 2o resoria, siis  samassa kohdassa varren resorin kanssa ja muu osa sileää.

Tee samalla 3krs raitoja. Mutta kun vaihdat väriä, neulo aina 1. krs uudella värillä kaikilla silmukoilla oikeaa, myös ne resorin nurjat silmukat. Näin saat siitä nurjan silmukan kohdasta siistin eikä se nurjan silmukan lenkki näy etupuolella sen edellisen värin päällä. Raidan 2. ja 3.krs neulotaan joustinta 2n, 2o ihan normaalisti.

Ja vielä toinen asia tuohon langan vaihtoon.

Raitasukka nurja puoli

Ota uusi väri aina niin, että uusi väri tulee työhön vanhan värin alta, näin saat raidat hieman tasaisemmin. Vanha väri jää uuden värin etupuolelle eli vanhan värin ja työn väliin.

Pikkasen voi vaatia viimeisen silmukan kiristämistä jotta se ei jää liian löysäksi. Tällä kiristämisellä voit hieman tasata sitä raidan vaihtokohtaa. Huomioi kuitenkin, ettei uusi lanka jää nurjalle puolelle liian kireälle vaihtokohtaan ettei se vedä sukkaa kasaan.

 

Tee vartta haluamasi pituus. Omissa sukissani on 12 harmaata raitaa ja viimeisenä valkoinen raita ennen kantapäätä.

Kantapää

Tee kantalappu valkoisella 34s ja 17krs.

Kantapohjassa silmukkajako 11+12+11.

Jatka vielä valkoisella ja poimi kantalapun reunasta 17s+1s 1. ja 2. puikkojen sekä 3. ja 4. puikkojen välistä.

Jatka valkoisella niin, että viimeisen harmaan jälkeen väliin tulee tässä kohdassa 6krs. Jatka sen jälkeen taas harmaalla ja tee raitoja vuorotellen.

Tee kiilakavennukset joka 2. kerros kunnes työssä on taas 60s.

Terä

Jatka raitoja kunnes pikkuvarvas peittyy, viimeisenä kuitenkin valkoinen raita eli se väri jolla teet kärjen.

Tee kärkikavennuksia joka toinen krs 7 kertaa, sen jälkeen joka kerros.

Viimeistely

HUOM! Nämä sukat sisältävät sen verran muovia joten älä edes kokeile silittää.

Päättele langat ja laita sukat kostean pyyhkeen väliin yöksi, aamulla sukkasi ovat valmiit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.