Punaiset joulupitsisukat

Punaiset joulupitsisukat jouluksi. Tietysti, eikö niin. Aikoihin en olekaan mitään punaista tehnyt, näitä tehdessä tuli kyllä ihan jouluinen olo.

Punaiset joulupitsisukat

Kuvaaminen on aina oma juttunsa, tälläkin kertaa aviomies oli kameran takana. Joskus pitäisi tehdä juttu ihan pelkästään siitä mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin kuva on kelvollinen. Saisitte makeat naurut:)

Vielä eräs asia ennen ohjetta. Kirjoitin viime viikolla postauksen langan värjäyserästä. Jos et vielä ole ehtinyt niin käypä lukemassa. Jutussa on tärkeää ja hyödyllistä tietoa, kannattaa käydä sekin lukemassa.

Tässä linkki tuohon postaukseen.

Joulupitsisukat

Lankana on Rotvalli, mielestäni tässä langassa on se oikea joulun punainen. Puikot 2,75 ja langan menekki oli 82g. Jäi siis mukavasti vähän punaista kirjoneulesukkiin.

Kuvio on helppo. Pikkasen muokkasin valmista ohjetta ja sain ohjeesta helpomman.

Näin tein punaiset joulupitsisukat

Luo 60s ja neulo 10krs *1o takareunasta, 1n* resoria.

Neulo 1krs oikeaa ja aloita pitsi kaavion mukaan.

Kaavioon on merkitty etu- ja takapitsin mallikerrat sekä silmukkamäärät ennen ja jälkeen kuvion. Näissä sukissa sauma jää sivuun. Myös kantapään silmukat on merkitty kaavioon.

Kantapää

Neulo kantalappu 33s vahvistettuna neuleena 32krs. Omissa sukissani on ristiinvahvistettu kantalappu, mutta voit tehdä sen myös tavallisesti vahvistettuna.

Kantapohjassa silmukkajako 11+11+11.

Poimi kantalapun reunasta 16s+1s 1. ja 2. sekä 3. ja 4. puikkojen välistä.

Tee kiilakavennuksia joka toinen krs kunnes työssä on 58s.

Tasaa silmukat niin, että 2. ja 3. puikoilla on yhteensä 29s, kuvion kummallakin puolella 5o. 1. ja 4. puikoille jää myös yhteensä 29s.

Terä

Jatka kuviota edessä kaavion mukaan, 1. ja 4. puikoilla tehdään aina oikein eli takaosan pitsi ei enää jatku jalkapohjassa.

Kärki

Tee kaaviosta viimeiseksi pitsin kerros 25 ja päätä kuvio kärjen kaavion mukaan. Aloita samalla kärjen nauhakavennukset jos pikkuvarvas on jo peitossa. Jos tarvitset lisää pituutta terään niin neulo oikeaa kärjen kuvion jälkeen ja aloita kärjen kavennukset kun pikkuvarvas on peitossa.

Kavenna ensin 5 kertaa joka toinen kerros, sen jälkeen joka kerros.

Vedä lanka viimeisten 6s läpi ja päättele langat.

Viimeistely

Viimeistele sukat kostean pyyhkeen välissä yön yli.

Kaaviot

Huomioi, että varren viimeinen kuvio alkaa alusta, mutta vasta kerrokselta 2. Kerros 37 on jo välikerros joten siksi kerrosta 1 ei neulota.

Hups, kaavion merkeistä on jäänyt pois tuo o-merkki joka on siis langankierto.

Punaiset joulupitsisukat 5

Punaiset joulupitsisukat Kärjen kuvion päättäminen 2

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *