Peruslapaset intialaisella peukalokiilalla

Tuli tarve neuloa peruslapaset ja jälleen tein ne intialaisella peukalokiilalla. Jälkipolvi on joka syksy kysellyt lapasia joten nyt ne on sitten tehty. Sen verran isoja jo ovat joten aikuisten koko on hyvä.  Mittaa kuitenkin ennen kärkikavennuksia, että lapasen pituus on sopiva eli pikkurilli just ja just piilossa.

Naisten ja miesten lapasiin on omat kaaviot ja molemmissa on intialainen peukalokiila.

Peruslapanen intialaisella peukalokiilalla naisten lapanen 2

Ohjeet ovat ihan perusohjeet joten voit lisätä niihin palmikkoa, pitsiä tai kuviota etuosaan.

Omiin lapasiin olen ommellut linnunsilmäpistoilla kukat. Helppo toteuttaa ja googlaamalla löydät piston ohjeet.

Kirjoneulelapaset tulevat vielä jossain vaiheessa ja niissä on myös sama peukalokiila. Itseasiassa toinen on jo valmis, mutta siitä tuli pahalainen hiukan liian lyhyt joten uusiksi menee. Kuvio jäi vähän liian alas joten joudun ottamaan resorista alkaen uusiksi koko lapasen. Mutta sitähän tämä on, välillä vaan joutuu ”neulomaan takaperin” 🙂

Lapaset ovat siis kokoa nainen ja mies.

Lankana 7 veljestä molemmissa naisten lapasissa ja miesten lapasissa ruskea raita on Vuonuen Wilhelmiä kaksinkertaisena. Puikot kaikissa 3,0. Pienemmät puikot kuin normaalisti, koska halusin tiiviimmän neuloksen. Lankaa kuluin miesten lapasiin 88g ja naisten 71g.

Ja kaaviosta huomaat, että naisten lapasissa on aina 20krs per väri ja miesten 23 krs per väri. Erinomainen tapa saada niitä kerien loppuja käyttöön.

Näin tein peruslapaset intialaisella peukalokiilalla

Ihan ensiksi, ÄLÄ NEULO KAHTA SAMAN KÄDEN LAPASTA.

Kaavioissa on oikean käden lapanen jossa ensin neulotaan käden selkäpuoli, sitten peukalokiilaan tulevat silmukat ja viimeiseksi kämmeneen tulevat silmukat.

Vasen lapanen neulotaan peilikuvaksi.

Olen tehnyt kaaviot sekä miesten että naisten kokoihin joten koko oikean käden lapanen on neulottavissa suoraan kaaviosta. Paitsi peukalo.

Naisten lapanen peukalo

Peruslapaset intialaisella peukalokiilalla naisten lapanen

Ota peukalokiilan 16 silmukaa sukkapuikoille ja poimi vielä peukalon juuresta 2s lisää. Peukaloon tulee yhteensä 18s. Kavennukset alkaa kun peukalon kynnestä on peitossa hieman enemmän kuin puolet.

Neulo 17 krs ja aloita kärkikavennukset. Neulo 2o yhteen jokaisen ( työssä siis 3 puikkoa) puikon lopussa joka kerros.

Miesten lapanen peukalo

Peruslapanen intialaisella peukalokiilalla miesten lapanen

Ota peukalokiilan 18s sukkapuikoille ja poimi vielä 2 tai 3 silmukkaa peukalon juuresta. Itse poimin 3 ja neuloin peukalon 21s eli 7s per puikko.

Peukalossa on 20krs ennen kärkikavennuksia, mutta pituus kannattaa mitata saajan kädestä.

Viimeistely

Viimeistelyä en lapasiin ole tehnyt, koska lähtevät suoraan käyttöön. Jos annat lahjaksi niin laita kostean pyyhkeen väliin yöksi oikenemaan.

Niin, kannattaa varmaan päätellä ne langatkin:)

Kaaviot

Ihan teknisistä syistä olen piirtäny resorien ja osan lapasen kaaviosta ilman värejä. Nuo kaavioiden merkit näkyy niin huonosti tummien värien alta. Neulo ne kohdat kuitenkin omilla väreillään.

Naisten lapanen

Peruslapanen nainen

 

Miesten lapanen

Peruslapanen mies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.