Oranssit palmikkosukat

Oranssit palmikkosukat aloittavat vuoden 2020 eli hyvää alkanutta vuotta sinulle. Edelleen jatketaan vanhan kaavan mukaan eli näin keskiviikkoisin iltapäivällä tulee uusi postaus. Yritän saada aina viimeistään klo 14 sen julkaistuksi, mutta joskus voi tulla viivettäkin. Mutta siihen kelloaikaan aina pyrin.

Ensimmäiset sukat ovat siis tehty 7 veljestä langasta. Olen taas jatkanut vanhan varaston pienentämistä ja tämä väri on ostettu luultavasti pari vuotta sitten, ellei jo aiemmin.

Oranssit palmikkosukat 3

Väri on oikeastaan aika herkku ja sukista tuli ihanan paksut. Nämä ainakin lämmittävät näin keskellä talvea. Ohuempia sukkia neulon seuraavaksi, kun vain tietäisi millä langalla aloittaisi. Mahdollisuuksia on kai ihan liikaa, mutta se ei haittaa ollenkaan. Lankaahan ei voi olla koskaan liikaa.

Puikkoina olivat taas nuo 3,25 kokoiset ja langan menekki oli 118g.

Näin tein oranssit palmikkosukat

Luo 60s pienemmille puikoille ja neulo resoria kaavion mukaan.

takapalmikko (2)

Jatka resorin jälkeen palmikkoa kaavion mukaan, kantapään silmukat olen taas merkinnyt kaavioon.

Kantapää

Kantapää neulotaan 28 silmukalla.

Jos lisäät vielä alussa 1s takaosan palmikon keskelle tulee kantappuun pariton määrä silmukoita. Näin saat kantalapun kummastakin reunasta samanlaiset. Tuon yhden ylimääräisen silmukan voit kaventaa pois kun kantalappu on tehty. Tämä on vain pieni ”kauneuspilkku” tuossa kohdassa, itse teen kantalapun aina parittomalla määrällä silmukoita.

Ja taas olen laittanut kantalappuun enemmän kuin puolet silmukoista. Tämä vaan tuntuu niin paljon paremmin istuvan kuin puolella työn silmukoilla tehty kantapää. Ja tietysti sitä vahvistettua neuletta.

Kerroksia kantalapussa on 26krs ja silmukkajako kantapohjassa 9+8+9 tai jos lisäsit sen yhden silmukan niin 9+9+9. Kantalapun reunoissa on 2 ylimääräistä silmukkaa joten jos olisin jakanut silmukat puoliksi kantalappua aloittaessa olisi silmukat jakaantuneet 26+26. Nyt siis olen laittanut enemmän kantalappuun silmukoita ja kaventanut ne pois kiilassa. Näin työhön jää kavennusten jälkeen 24s+24s eli ihan normaalimäärä.

Kantalapun reunasta on poimittu 13+1s.

Kiilakavennukset

Kiilakavennuksia olen tehnyt taas joka toinen kerros kunnes työhön jää 48s.

Terä

Jatka terää kunnes pikkuvarvas peittyy. Huomioi kuitenkin, että palmikkokuvion viimeinen palmikko mahtuu kokonaisena. Itse jätin palmikon pois terästä koska palmikko on sen verran paksu ja ajattelin sen haittaavan jos sukkia käyttää kengissä.

Tee terässä kavennuksia ensin 4 kertaa joka toinen kerros ja sen jälkeen joka kerros kunnes jäljellä on 6s. Vedä lanka niiden läpi.

Päättele langat ja ja jätä sukat kostean pyyhkeen väliin yöksi jolloin neulos tasaantuu.

Aamulla sinulla on taas yhdet uudet sukat valmiina.

Kaaviot

Oranssit palmikkosukat 3

Oranssit palmikkosukat merkkien selitykset

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *