Nostetun silmukan salaisuus

Huomenna on blogin 4v synttärit. Eikö yleensä anneta lahjoja syntymäpäivänä? Tässä postauksessa on oma lahjani sinulle, nostetun silmukan salaisuus.

Miten nostat silmukan jota et neulo? Voiko sen nostaa väärinkin? No ei, mutta lopputulos voi kyllä olla hyvinkin erilainen.

Vahvistettu kantapää

puikotjakeralankaa.com
Vahvistettu kantapää

Alkuperäiset ja mielestäni oikeat termit silmukan nostolle ovat nosta neulomatta ja nosta kuin neuloisit oikein. Usein käytetään pelkästään sanoja nosta tai siirrä jolloin tulkinnan varaa jää liikaakin. Ohje ei neuvo kuinka se pitäisi nostaa vaikka se vaikuttaa selvästi lopputulokseen.

Mikä ero näissä sitten on? Viime talvena perehdyin asiaan oikein todella, asia tuli vastaan niin kovin monen ohjeen kommenteissa. Esimerkiksi ssk eli kahden noston kavennus ( knk ). Moni neuloo suoraan nuo 2 silmukkaa takareunoista yhteen, mutta silloin se ensimmäinen silmukka ei käänny ja lopputulos on hieman erilainen. Ei paha, mutta näyttää erilaiselta. Mutta tekotapa tässäkin vaikuttaa lopputulokseen.

Tästä se ajatus silmukan nostosta sitten lähti kiitoon, miksi lopputulos on niin erilainen. Luin aina vain enemmän ja enemmän kommentteja, vertasin eri lopputuloksia ja sitten keksin sen. Asia, joka vaivasi joskus myös itseni enkä keksinyt mistä erilaisuus johtuu.

Ristiinvahvistettu kantapää

puikotjakeralankaa.com
Ristiin vahvistettu kantapää

Kommenteissa moni sanoi tämän onnistuvan ihan neulomalla ja toisilla ei sitten millään. Jos kuulut jälkimmäisiin niin voin lohdutukseksi kertoa, että niin kuuluin joskus itsekin. Kokeilin vaikka mitä! Vaihdoin puikkokokoa, neuloin löysempää, neuloin tiukempaa, syytin lankaa ja jne. Ainoa mitä en kokeillut oli päällä seisontaa, mutta ihan varmasti kaiken muun.

Viimeisen varmistuksen sain alkukesästä kun yhdessä kommentissa haluttiin kokeilla asiaa, mutta ei oikein tainnut onnistua. Niinpä vein tutkimukseni loppuun ja tässä lopputulos ihan selvällä suomen kielellä.

Ja niin pieni korjaus sai oikean lopputuloksen aikaiseksi. Alla video, katsopa se niin tiedän tarkalleen mikä oli se oivallus:)

P.S Ensimmäistä kertaa kokeilin myös tuota tekstittämistä saavutettavuuden takia.  Puikot vähän välillä heiluu, mutta siinä kohtaa ei onneksi tapahdu mitään olennaista:)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *