Nimettömät kirjoneulesukat

Kuten jo lupailinkin, kirjoneulesukkia tulee syksyllä enemmän ja tässä taas yhdet. Tällä kertaa nimettömät kirjoneulesukat vaikka pukinkonttiin. Joulu on kuitenkin ihan kohta täällä, syksy menee taas liian nopsaan ohi.

Nimettömät kirjoneulesukat

Saatte nyt vähän enemmän tekemistä, näistä sukista ei kuviot lopu:) Mallikerta on kuitenkin ihan helppo, näyttää vaan työläältä.

Lankana vanha Nalle Taika, tummanvihreä ja  valkoinen Nalle. Puikot varren suussa 2,75, kirjoneuleessa 3,0. Koko 39.

Lue tämä ennenkuin aloitat

Sukassa kerroksen vaihtumiskohta on sivussa, näin sain takaosan kuvion säilymään kokonaisena.

Kantapään olen aloittanut kun kerros 29 on neulottu eli puolitoista mallikertaa.  Omat sukkani on kokoa 39. Eli jos haluat pienemmät eli kokoa 38 niin neulo vielä 5 kerrosta vartta ja aloita vasta sitten kantapää. Tämä siksi, että saat kuvion mahtumaan kokonaisena jalkapöydälle ennen kärkikavennuksia.

Näin tein nimettömät kirjoneulesukat

Luo 56s tummanvihreällä ja neulo aina oikeaa 6krs, 1 krs nurjaa ja 7 krs oikeaa. Näissä on taitettu tuo reuna kaksinkerroin, poimittu aloitusreunasta silmukat ja neulottu se aina  yhteen puikolla samalla kohtaa olevan silmukan kanssa. Mutta voit myös taittaa reunan sisään ja ommella käänteen vasta kun sukka on valmis. Taitteen reuna on tuo nurja kerros.

Taitereunan voit ihan hyvin korvata myös tavallisella resorilla:) Silloin voit luoda jo kaikki 60s ja neuloa resoria *1o takareunasta, 1n*.

Jos teet taitereunan lisää reunan jälkeen 4s tasaisin välein, työssä on nyt 60s.

Vaihda valkoinen lanka ja neulo reunan jälkeen ensimmäinen kuvio kaavion A mukaan ja jatka sen jälkeen varren kuvio kaavio B mukaan.

Muista tarkistaa tuo varren mitta jotta saat kuvion päättymään kokonaisena ennen kärkikavennuksia.

Eli jos teet kokoa 39 niin tee suoraan kaavion mukaan.

MUTTA jos teet 38 kokoiset, jatka kuviota kaavion alusta vielä 4-6 krs jolloin terän päälle tulee lyhyempi kuvio ja voit aloittaa terän kun mallikerta on tehty kokonaan.  Tämä riippuu ihan omasta käsialastasi paljonko senteissä nuo kerrokset ovat. Vastaavasti jos teet isommat niin aloita kantapää aikaisemmin jolloin kuvio jatkuu terän päällä pidemmälle.

Kantapää

Nimettömät kantapää

Kaavioon on merkitty mitkä silmukat tulee kantapäähän.

Neulo vahvistettua neuletta 29s ja 30krs. Kantapohjassa silmukkajako 9+11+9.

LUE TÄMÄ KOKONAAN ENNEN KUIN JATKAT!!!

Kerroksen vaihtumiskohta siirtyy kantapojaan ja kerroksen ensimmäinen silmukka on kantapohjan keskimmäinen silmukka. Aloita pohjan raidoitus samalla kun aloitat pohjan neulomisen eli poimi silmukat jo raidoituksen väreillä.

Poimi kantalapun reunasta 15s + 1s puikkojen vaihtumiskohdan välistä raidoituksen mukaisilla väreillä seuraavasti:

Neulo *1o valkoisella, 2o kuviovärillä* 6 kertaa sekä vielä 1o valkoisella ja 3o kuviovärillä.

Jatka terän päällä kuviota siitä mihin se päättyi ennen kantapäätä.

Kiilakavennukset

Poimi kantalapun toisesta reunasta silmukat seuraavasti:

3o kuviovärillä, 1o valkoisella ja *2o kuviovärillä, 1o valkoisella* 5 kertaa ja vielä 2o kuviovärillä.

Aloita kiilakavennukset ja tee kavennus koko ajan kuviovärillä joka 2. krs 7 kertaa. Katso vielä kuvasta kuinka raidoitus menee, siitä on ehkä helpompi ymmärtää mitä tarkoitan.

Kärkikavennukset

Neulo kuvion jälkeen 2krs tummanvihreällä ja aloita leveä nauhakavennus. Kavenna ensin 4 kertaa joka toinen krs ja sen jälkee joka kerros. Vedä lanka viimeisten 6s läpi ja katkaise lanka.

Viimeistely

Viimeistele kostean pyyhkeen välissä yön yli.

Kaaviot nimettömät kirjoneulesukat

Nimettömät kaavio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *