Neulotut sukkaparit ja jäljellä olevat langat

Tässä välissä oli aikaa laskea neulotut sukkaparit ja punnita jäljellä olevat langat. Ohjeita olet saanut syksyllä jo aika monet ja muutamat on vielä ennen joulua tulossa.

On tullut myös haravoitua aika paljon sekä pinottua uusia klapeja. Jouluakin voisi kohta alkaa suunnittelemaan:)

Neulotut sukkaparit

Monesti olen miettinyt kuinka monet sukkaparit on puikoiltani valmistuneet. Eilen sitten otin ja laskin ja huh, huh:)

Neulotut sukkaparit ja jäljellä olevat langat

Blogissa julkaistuja itselläni vielä olevia sukkia on sukkalaatikossani, lue pahvilaatikossa:) 82 käyttämätöntä paria. Sekä normi sukkia että niitä pitkiä polvisukkia. Myös varrettomia on muutamat ja parit lasten sukat.

Aika monta paria on lähtenyt maailmalle, samoin lapasia joita en laskenut. Esimerkiksi viime julkaisussa olleet lapaset olivat jo julkaisuhetkellä maailmalla. Paitsi miesten lapaset jotka jäivät oman miehen käyttöön.

Niiden lisäksi on omassa käytössä on 12 paria joita en siis laskenut tuohon lukuun. Niistäkin osa on julkaistu blogissa. Miehen sukkia en laskenut, mutta vähintään 10 paria päässä laskettuna.

Blogissa julkaistuista on muutamat lähteneet eteenpäin, ehkä noin 10 paria oman perheen käyttöön. Ja mainittakoon siis, että yhtään paria en ole myynyt.

Joten nuo kaikki yhteenlaskettuina on 114 paria. Ja nämä siis neulottu blogin olemassaolon aikana eli kahdessa vuodessa. Plus kaikki lapaset:)

Julkaisematta niistä on 14 paria joten ohjeita on tulossa jatkossakin. Ja yhdet sukat on puikoilla valmistumassa.

Jäljellä olevat langat

Viime vuodenvaihteessa punnitsin kaikki kokonaiset tai lähes täydet kerät ja niitä oli silloin noin 8kg. Jätin siis punnitsematta kesken olevien sukkien kerät, kaikki jämälangat ja nöttöset.

Uusia lankoja olen ostanut koko vuonna vain 4 kerää, niistäkin 3 valkoista pohjaväriksi. Sukkalankojen lisäksi ostin muuhun kuin sukkien neulomiseen 350g ja näitä en ole laskenut mihinkään saldoon. Ne ovat muuhun kuin sukkiin tarkoitettuja lankoja.

Eilen punnitsin sitten ihan kaikki muut paitsi ne nöttöset ja hupsista, langat sen kun lisääntyy. Kilo oli enemmän lankaa kuin alkuvuonna joten noita kerien loppuja olikin yllättävän paljon. Niistä olen nyt tehnyt kirjoneuleita. Fingering langoissa on on vielä monta täyttä kerää joten pitsisukkia on myös tulossa.

Lankoja punnitessa huomasin yhden vanhemman langan paksuudessa aika ison eron  verrattuna nykyiseen vahvuuteen. Jäin oikein miettimään, että jos puikkosuositus on ollut aina 3,5 niin  tuolla paksummalla versiolla se on ollut ihan kohdillaan. Nykyisellä vahvuudella joka on selvästi ohuempaa puikkosuositus pitäisi kyllä päivittää. Luulin oman käsialani muuttuneen löysemmäksi aikojen kuluessa, mutta kyse olikin sitten langan paksuudesta. Olenkin nyt kokeillut kaikkien lankojen kohdalla hiukan pienempiä puikkoja ja tulee kyllä siistimpää jälkeä.

Mutta tähän väliin siis ihan omia ajatuksia ja tekemisiä ilman uutta ohjetta. Ensi kerralla uusi ohje ja uusia ohjeita on koneella valmiina joulutaukoon asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.