Nestorit-miesten villasukat

Nestorit-miesten villasukat ovat jo osittain julkaistu blogin fb sivulla 2018 kesällä, mutta kunnon ohjetta niihin ei ollut tehty. Ja neulottukin jo keväällä 2018. Kaavio palmikkoon oli, mutta eipä juuri paljon muuta sitten ollutkaan. No, kuva sentään kuitenkin oli.

Nestorit

Oli aika hassua tehdä valmiista sukasta ohjetta, toivottavasti tuli kuitenkin tarpeeksi selvä ohje.

Vähän hämmästyin, kun mies vetäisi nämä jalkaan pakkasten saavuttua, olin unohtanut ihan kokonaan koko sukat. Hyvä, että oli vanhat uudet sukat 🙂  laittaa lumitöihin mennessä jalkaan.

Lankana on 7 veljestä ja puikkoina on vielä silloin ollut 3,5. Painoa sukilla on 146g. Tosin lankakin on paljon paksumman tuntuista kuin nykyään josta syystä ilmeisesti noin isot puikot.

Malli on omaa suunnittelua.

Mies jo totesikin, että vähän ovat löysät mutta saappaissa olivat olleet mukavan lämpöiset.

Huomoithan, että kaikki ohjeet ovat omiani joten niiden kaupallinen käyttö ei ole sallittua. Lahjaksi toki saa tehdä ja omaan ja läheisten käyttöön. Näissä myös palmikko on omaa suunnitteluani.

Näin tein Nestorit-miesten villasukat

Luo 64s ja neulo kaavion mukaan sukan varsi. Mieheni sukissa on 50krs ennen kantalappua. Eli kaavio 2 kertaa ja vielä 14 kerrosta.

Kantalapussa on 30s ja olen ne taas laittanut kaavioon. Vähän kapeampi kuin nykyisin teen, mutta ovat kuulemma hyvät. Ja vahvistettua neuletta ja parillisella silmukkamäärällä.

Kantalapussa 32 krs ja kantapohjassa silmukkajako 9 + 12 +9.

Kiilakavennukset joka toinen krs 8 kertaa.

Terän pituuden mittasin mittanauhalla sekä laskin kerrokset kantapään reunasta, 58 krs. Mitta siis kantapään takaa kärjen kavennusten alkuun 24,5 cm. Sukat ovat kokoa 43. Joko ehtivät hiukan venyä jalassa, en osaa sanoa. Sukan oikean pituuden saat laskettua kertomalla kengän numeron x 0,63. Ja tämä mitta pitää oikeasti paikkansa, ei tule liian isot eikä pienet.

Terä

Aloita terän kavennukset kun pikkuvarvas on peitossa. Terässä on leveä nauhakavennus.

Kuvio jatkuu ihan loppuun asti.

Kavenna ensin joka toinen kerros 5 kertaa ja sen jälkeen joka kerros.

Vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi. Sukasta en saa selvää onko silmukoita jäänyt loppuun 4 vai 6, mutta samalla lailla tuo ihan loppu tehdään.

Palmikoita olen neulonut niin pitkälle ohjeen mukaan kun silmukoita on riittänyt. Kuviot loppuvat kun silmukat loppuvat eli kaventuvat pois.

Viimeistely

Päättele langat ja laita sukat kostea pyyhkeen väliin yöksi.

Palmikon kaavio Nestorit-miesten villasukat

Nestorit palmikon kaavio

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *