Mallin ostaminen Ravelrysta ja Payhipista

Olen laittanut omia ohjeitani myyntiin sekä Ravelryyn että Payhippiin. Lukijoiden kysymys herätti ja tässä tulee vähän ohjetta kuinka mallin ostaminen Ravelrysta ja Payhipista onnistuu. Eli mitä eroa on kun ostaa ohjeen jommastakummasta kaupasta. Ja vähän muutakin asiaa eli mitä on tulossa.

Mallin ostaminen Ravelrysta

Ravelryyn kannattaa luoda oma käyttäjätunnus jotta pääset katselemaan ihan kaikkia malleja etkä vain omiani. Siellä on niin monen monta aivan ihanaa tiliä ja malleja ihan älyttömästi. Varoitus, aikaa kuluu kun alat selailemaan ihan kaikkea mahdollista.

Kun kirjaudut selaimen, esimerkiksi cromen kautta sisälle huomaat, että kaikki on tietysti englanniksi. Mutta ei hätää, selaimen yläpalkissa on täppä joka kääntää kaiken tekstin suomeksi.

Maksaminen Ravelryssa tapahtuu ainoastaan Paypalilla eli oma pankkikortti ei täällä käy. Syynä on se, että Paypal on huomattavasti turvallisempi kuin se oma pankkikortti. Paypal kortille siirretään itse rahaa tarvittava määrä, esim. vaikka 50 € jolla voit shoppailla useamman ohjeen. Pointti on se, että jos kortin tiedot kopioidaan eli varastetaan niin häviät ainoastaan sen 50 € etkä koko omaisuuttasi. Tosi turvallinen maksutapa vaikka ulkomaan reissussa. Toki se omakin kortti kannattaa ottaa mukaan, on tarvittaessa käytettävissä.

Mallin ostaminen Payhipissa

Täällä on kaksi vaihtoehtoa maksamiseen, joko tuo Paypal tai sitten pankkikortti. Kun klikkaat vihreätä palkkia ”osta ohje” pääset maksamaan. Seuraavaksi tuleekin sitten 2 vaihtoehtoa, vihreällä ”maksa Paypalilla” tai mustalla ”maksa pankkikortilla”.

Samoin täällä auttaa tuo Google kääntäjä, löytyy samasta paikasta eli yläpalkista.

Omaa verkkopankkia en ole avannut ihan ajanpuutteen vuoksi. Blogi ja sen tekniikka ottavat jo oman aikansa ja neulomaankin pitää ehtiä. Mutta tulevastahan ei voi koskaan tietää etukäteen, joten koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”.

Loppukevät ja tuleva syksy

Ennen kesän taukoa on tulossa vielä useampi ohje. Kesän pidän taas lomaa pari kolme kuukautta, mutta sehän ei tarkoita, että en neuloisi. Tällä hetkellä on tulossa pitkät yksiväriset sukat ja pitkiin kirjoneulesukkiin on langat valmiina. Tiedä sitten minkälaisia niistä syntyy, näkee vasta valmiista sukista oliko ideasta jatkoon menijää vai ei.

Syksyyn olen tehnyt jo 6 postausta valmiiksi, enää 3 postausta puuttuu. Ja seuraava kevätkin on jo aloitettu joten ei ne ohjeet ole loppumassa. Neulon aina päässä olevan idean mukaan ja sitten välillä mietin missä ja miten julkaisen. Ettei käy niin, että koko syksy on pelkää kirjoneuletta ja kevät pitsiä.

Uusia lankojakin pääsen kohta shoppailemaan, vanha varasto alkaa olemaan pelkkiä kerien loppuja. Pitkiin sukkiin on langat jo valmiina, niiden lisäksi ei jää kuin 5 – 6 täyttä kerää/vyyhtiä. Sitten tikutellaankin taas raita- ym muita jämälankasukkia, mutta kyllä niillekin on aina ottaja ollut. Miesten puolella täytyy aloittaa vävyjen sukittaminen, oma mies kun sanoo jo ettei huoli yhtään uutta villasukkaparia enää. Miksiköhän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *