Lyhytvartiset teini-villasukat Rotvallista

Mummolta pyydettiin lyhytvartiset teini-villasukat ja mummohan teki ne Rotvallista.  Näiden villasukkien kanssa pääsin taas pitkästä aikaa neulomaan omaa lempilankaani. Kun sukkien kun tulee mahtua hyvin kenkiin, niin ohuempi lanka on silloin hyvä. Ja tämä lanka on hyvä. Olen pessyt miehen sukkia koneessa lukemattomat kerrat eivätkä ole menneet miksikään.

Näin tein lyhytvartiset teini-villasukat Rotvallista

Lyhytvartiset teini-villasukat Rotvallista

Puikkojen kokoa mietin hetken, mutta valitsin sitten puikot 2,5. Tulee tarpeeksi napakkaa jotta pysyvät hyvin jalassa, mutta ei mitään peltiä. Ja näilla puikoilla olen tehnyt sukan illassa telkkaria katsoessa, joten nopsaa tulee valmista.

Silmukoita on alussa 60 ja varteen tein pikkupalmikkoa 3 silmukalla ja nurjia 2 silmukkaa väliin. Vartta tein noin 4,5cm, tuli lyhyt vartiset ja saajan mielestä oli just sopivan mittainen.

Kantapää lyhytvartiseen sukkaan

Kantapäässä teinkin sitten hieman eri tavalla. Normaalistihan silmukoita tulee se puolet kantapäähän, mutta näihin teini-villasukkiin laitoin 32s ja 32krs. Näin sain siitä hieman isomman ja tytön mielestä istui jalkaan tosi hyvin. Uskoisin itsekin sen pysyvän paremmin kengässä paikoillaan kun vartta on vähän vähemmän. Kantapohjassa jaoin silmukat 10+12+10.

Kiilakavennuksia tein joka kolmas kerros kunnes silmukoita oli jäljellä 58s. Koko pohjan pituus on 24cm, siinä siis mukana kantapää sekä kärjen leveä nauhakannus, joka on 5cm. Tuli hyvät koon 38 jalkaan. Isoja kun ovat minun teinit, toinen jo melkein täysi-ikäinen:)

Tuohon isompaan kantapäähän ihastuin sen verran, että sitä täytyy kokeilla seuraaviinkin villasukkiin, istuu niin hyvin.

Viimeistely

Päättele langat ja viimeistele sukat. Silitysrautaa en voi suositella sukkien viimeistelyyn laisinkaan. Tiesitkö miksi?

Ensinnäkin, ilma on erittäin hyvä lämmöneristys. Villan lämmöneristyskyky perustuu villan kuitujen hyvään ilman sitomiseen. Eli villan kuitujen väliin jää ilmaa joka eristää. Tästä syystä villa lämmittää.

Jos silität sukat, tavallaan painat niistä ”ilmat pihalle” jolloin niiden lämmittävä ominaisuus katoaa.

Vanha sananlasku sanoo ”Missä voi sulaa, siinä villa palaa”

Viimeistely pyyhkeen välissä

Villasukkien viimeistely

Viimeistele sukat kostean pyyhkeen välissä. Kuvassa sukat kaksinkertaisen froteepyyhkeen päällä, pyyhe on käytössä ainoastaan tätä varten. Kostutan pyyhkeen ihan käsisuihkulla kylpyhuoneen lattialla, taitan pyyhkeen toisen reunan sukkien päälle ja jätän sen sinne yöksi. Aamulla otan sukat vielä kuivumaan, yleensä niihin jää hieman kosteutta. Tällä käsittelyllä niihin jää villan kuohkeus ja silmukatkin tasaantuu samalla.

Täältä löydät toiset raitasukat

https://puikotjakeralankaa.com/7-raidan-villasukka/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *