Lomaviikon ostokset

Lomaviikolla olimme pari yötä Helsingissä. Pääasiallinen tarkoitus oli juhlia 45v hääpäivää ja käydä katsomassa lapsenlapsen uutta kotia, johon he olivat muuttaneet jo 1,5 vuotta aiemmin. Koronana takia matka aina vaan lykkääntyi, mutta nyt siis toteutui 2 tärkeää asiaa samalla kertaa. Lomaviikon ostokset täytyi myös ehtiä tekemään.

Paljon matkustaneena nautimme jo siitä, että sai olla hotellissa muutaman yön. Edellisestä ulkomaan reissusta on jo useampi vuosi emmekä taida vielä hetkeen päästä mihinkään. Hotellien aamiaiset ovat aina ihan parasta sekä kiireettömät päivät ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Ainoastaan tuo kyläreissu sekä käynti yhdessä lankakaupassa oli etukäteen suunnitelmissa.

Sen verran poikkean vielä aiheesta, että matkamme oli ns ”cheaptour”. Junaliput maksoivat yhdeltä 13€ ja hotellikin oli bongattu 2 yötä yhden hinnalla. Siis hirveän paljon halvempi kuin matka jonnekin lämpimään. Oli kyllä ihana olla jossain muualla kuin aina kotona. Ja ensimmäistä kertaa olimme myös metrossa:)

Niin, ne ostokset

Kun kerran Helsinkiin matkustaa niin onhan se käytävä Snurressa. Jollekin ihan jokapäiväinen juttu, mutta itselle siis ihan ensimmäinen kerta.

Snurre lankakauppa 3 (2)

Ja voi että sitä värien hehkua ja määrää, en oikein ensin osannut ajatellakaan mitä sitä haluaisi ostaa. Kauppa taisi tulla pariinkin kertaan kierrettyä läpi ja hiplattua vähän jokaista vyyhtiä. Itselle on tärkeää saada tuntuma lankaan koskettamalla sitä, saa paremman kuvan siitä, miten se neuloutuu ja onko väri oikea. Ja kun nyt olen innostunut myös puseroiden neulomisesta, ei enää riittänyt pelkkien sukkalankojen hiplaaminen. En osannut päättää mitä haluaisi.

Kun olin ensin saanut ajatukset ostamisesta kuriin, olisinhan tietysti halunnut vaikka mitä, tuli lankojen ostolakko taas mieleen. Vuoden vaihteessa olisin ollut 2 vuotta ostamatta uutta lankaa, joten jäitä hattuun tässä kohtaa.

Lomaviikon ostokset (2)

Huomasitko, siis OLISIN ollut. Nimittäin uutta lankaa on kyllä tullut ostettua reilusti yli kilon nyt syksyn aikana. Yhden villapaidan olen neulonut itselleni ja miehelle on tätä kirjoittaessa puikoilla tulossa kirjoneulepaita. Että siinä se ostolakko sitten meni!

Snurresta en ostanut lankaa laisinkaan. Mieheltä sain syksyllä lahjaksi kerijälaitteen, Snurresta lähti mukaan vyyhdinpuut. Tuli todella tarpeeseen, kaikki nyt ostamani langat ovat vyyhdeissä joten niiden kerimiseen olisi kulunut todella paljon aikaa. Kotiin tullessa olin niin tyytyväinen ostoksiini, kun katsoin sitä langan määrää mikä kotona odotti. Suosittelen, on niin älyttömän nopeaa kakuttaminen ja toimii niin hyvin.

Ainakin kevääksi lankaa on sukkiin ihan yllinkyllin. Monta juttua mielessä mitä niistä teen ja monen monta tekniikkaa ja kantapäätä olisi vielä kokeiltava ja neulottava. On tämä niin ihana harrastus, ettei mitään rajaa. Aina saa oppia uutta ja nähdä omien taitojen edistymisen.

P.S Muut käsityöt löydät instasta @villantai tililtä ja @puikotjakeralankaa tilillä on vain sukat ja lapaset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *