Lisää erilaisia resoreita sukkiin

Viimekeväinen postaus resoreista olikin ilmeisesti ihan tarpeellinen, lukukertoja oli aika mukavasti. Siispä tässä lisää erilaisia resoreita sukkiin, taisin luvata viime keväänä, että  niistä tulee vielä yksi postaus. Ja voihan niitä käyttää vaikka lapasiinkin.

Kaikki resorit ovat muunneltavissa pienemmäksi tai isommaksi mallikerraksi lisäämällä tai vähentämällä silmukoita.

Esimerkiksi 2 nurjaa silmukkaa voi vähentää yhdeksi nurjaksi. Tai niiden kahden nurjan väliin voi lisätä takareunasta neulotun oikean silmukan. Tämä auttaa, kun on valmis varren ohje jolloin resorin voi mukauttaa silmukkamäärän mukaan.

Näissä resoreissa yritin ottaa huomioon sen, että se joustaisi hyvin. Kierretty oikea silmukka ja kapeat yhden silmukan palmikot eivät juurikaan jousta, jos niitä on varressa monta. Samoin kavennukset vievät joustoa, mutta onneksi niiden kanssa on aina langankiertoja, jotka kyllä joustavat hyvin.

Resorin voi aina korvata myös neulomalla oikeita ja nurjia kerroksia vuorotellen varren suuhun.  Sen tarkoitus on estää sukkaa valumasta käytössä, pelkkä koristehan se ei ole. Mielestäni sukassa kuin sukassa tulee olla varren suussa jonkinlainen resori ennen kuviota.

Itse käytän resoriin aina pienempiä puikkoja kuin muuhun sukkaan. Napakka resori antaa ryhtiä sukan varteen.

Neuloin 4 erilaista mallia resoreita, mutta kun käänsin niistä yhden, nro 3, nurinpäin päätellessä tajusin, että sehän on ihan hyvän näköinen toisinkin päin. Joten, saat nyt sitten itse päättää kuinka päin sen haluat neuloa. Muutat vain oikeat silmukat nurjiksi ja nurjat oikeiksi. Keskellä oleva 3o yhteen neulotaan tietysti 3n yhteen samalla tekniikalla.

Kaikki resorit ovat hyvin joustavia joten ne käyvät kaikkiin sukkiin. Ja tietysti myös lapasiin ja muihinkin asusteisiin. Joillekin nämä voivat olla kaikki vanhoja tuttuja, toivottavasti edes joku niistä kuitenkin tulisi käyttöön.

Resorit

Resori 1 (8)

Resori 1 on yhden silmukan palmikkoa. Nätti, mutta ei liian näyttävä viedäkseen huomiota sukan kuvioista.

 

 

 

 

Resori 2 (4)

Resori 2 on melkein sama kuin resori 1, toinen pikkupalmikko vaan kääntyy toiseen suuntaan.

 

 

 

 

Resori 3 2 (2)

Resori 3 käy kumminpäin tahansa, nätti nurjaltakin.

 

 

 

 

 

 

Resori 4 2 (4)

Resori 4 on kierteinen joustinneule, ainoa joka oli itsellekin uusi. Olen nimittäin kolunnut nettiä eestaas moneen kertaan jotta löytäisin itsellekin jotain uutta. Jä tämä se sitten oli, tykkään.

 

 

 

Resori 5 2 (2)

Resori 5 on vain oikeita ja nurjia silmukoita.

Helppo ja hyvännäköinen.

 

Kaaviot

Merkkien selitykset

Merkkien selitykset resoreihin

Resori 1

Resori 12

Resori 2

Resori 22

Resori 3

Resori 32

Resori 4

Tässä kohtaa joudut tyytymään vain kahteen mallikertaan vierekkäin. Tekniikka kun ei antanut siirtää kokonaista kuviota johtuen noista yhdistetyistä soluista. Mutta ei hätää, mallikerta on siis tuo 6 silmukkaa ja niitä on kaaviossa 2 vierekkäin. Ja 13 kerrosta.

Resori 4 23

 

Resori 5

Resori 52

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *