Kohti syksyä uusilla sukilla

Täällä taas ollaan, tästä se taas lähtee matka kohti syksyä uusilla sukilla. Syksy lähestyy uhkaavasti joten eiköhän ole aika aloittaa.

Kuinka sinulla kesä meni? Luultavasti liian nopeasti, ihan niin kuin minullakin. Mutta ei hätää, koko ajan on seuraava kesä lähempänä. Syksy, joulu ja talvi menevät taas nopsaan ohi.

Kesäkuussa minun piti tehdä vielä yksi yhteenvetopostaus ennen lomaa, mutta tuo leikkauksen aikaistuminen sekoitti koko aikataulun, pahoittelen. Toisaalta nyt on tosi hyvä, että leikkaus on takanapäin ja päästään aloittamaan rauhassa.

Nalle Taika ja Rotvalli

Sairaslomalla jouduin neulomaan pari viikkoa selällä maaten kun ei saanut eikä voinut istua. Tein yhden uuden mallin ja käsialasta kyllä huomaa ettei ole ollut normaali työasento. Sen julkaisen parin viikon päästä. Mutta ei se sukan malliin onneksi vaikuta, joudutte vaan tyytymään vähän huonommin tehtyyn mallikappaleeseen.

Toiset sukat tein vain lankavarastoa pienentääkseni, ihan perussukat lankoina Nalle Taika ja Rotvalli. Aika kului kuitenkin paremmin kun oli käsille tekemistä. Niistä tässä myös kuva.

Heinäkuun alussa pyörähdin myös Jyväskylässä neulefestareilla. Mukaan lähti 3 erilaista vyyhtiä ihanaa merinosukkalankaa. Jahka joskus ehdin niistä jotain tekemään niin sitten niistäkin  tulee postaus.

Kohti syksyä uusilla sukilla

Kirjoneuleeseen olen paneutunut oikein kunnolla kesän aikana ja sen tulet huomaamaan. Vähän harmitti itseänikin, kun keväällä oli pelkkiä pitsukkia. Mutta nyt siis asia on korjattu. Pitsisukkia tulee ihan varmasti jatkossakin, mutta myös nuo kirjoneuleet tulevat mukaan.

Pitkät kirjoneulesukat ovat valmiit ja oikein innostuin kun niitä tein. Niihin ohjeen tekeminen kestääkin sitten tovin, on niin monta kuviota. Ohje niihin tulee kunhan saan sen ensin tehtyä ja samalla teen videon nurin päin neulomisesta.

Mitä uusia juttuja kokeilin

Nurinpäin neulottu pitkä sukka

Pitkissä sukissa kokeilin siis ensimmäistä kertaa neulomista nurin päin ja olen tosi tyytyväinen työn jälkeen. Langanjuoksut ei kiristä yhtään. Tästä olikin jo vähän juttua yhdessä fb ryhmässä ja lupasin tehdä myös videon asiasta. Lisäksi laitan pari muutakin niksiä kirjoneuleen neulomisesta, helpottaa vähän sekä neulomisessa että työn viimeistelyssä. Kuvassa nurinpäin neulottu pitkä sukka vielä tekovaiheessa.

Toinen uusi juttu minulle on langanohjain. Ostin tuo kapistuksen jo keväällä, mutta sen testaus jäi silloin. Kesän aikana kokeilin sen käyttöä, kun yhdessä mallissa on kolme väriä yhdellä kerroksella yhtäaikaa. Hitaasti tuo kävi silti, mutta oli helpompaa kuin jos olisi pitänyt kolmea lankaa yhtäaikaa sormen päällä.

Sain myös Eilalta sähköpostia koskien erilaisia sukan resoreita, niistä kun on aina vähän pulaa. Muutaman uuden jo kehittelinkin joten kiitos Eilalle vinkistä:)

Ohjevideoita tulee siis jatkossakin. Jos sinulla on joku asia johon kaipaisit lisää opastusta tai infoa niin kysypä ihan rohkeasti. Jokainen on joskus ihan alussa eikä millään voi vielä tietää kaikkea joten rohkeasti niitä kysymyksiä kehiin. En varmasti itsekään tiedä kaikkea joten uutta voi oppia koko ajan. Ja se taitaa ollakin se tämän harrastuksen suola.

Ensi viikolla saat ensimmäisen sukkaohjeen, kirjoneuletta:) ja siitä se sitten taas lähtee. Saadaan joululahjoiksi menevät sukat hyvissä ajoin valmiiksi, eikö niin:)

Julkaisupäivä

Uusille lukijoille tiedoksi, että olen laittanut aina blogin fb sivulle ilmoituksen, kun uusi postaus on julkaistu. Postauspäivä on keskiviikko ja iltapäivisin kahden maissa yleensä olen sen julkaissut.

P.s käy myös kurkkaamassa instassa @puikotjakeralankaa🙂

 

2 comments on “Kohti syksyä uusilla sukilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.