Kirjoneulesukat Rotvallista ja Nallesta

Kirjoneulesukat Rotvallista ja Nallesta, jälleen olen käyttänyt kerien loppuja . Pohjaväri on valkoinen Rotvalli ja kuvioväri Nalle Taika 829. Kerällä tuo Taika on hieman tumman oloinen, mutta aika hyvin se kirkastui tuon valkoisen rinnalla.

Kirjoneulesukat Rotvallista ja Nallesta

Mallikuvio on helppo eikä koko sukassa ole muutenkaan mitään poikkeavaa. Kantapää on normi vahvistettu ja kärjessä leveä nauhakavennus.

Kuvio syntyi ihan sitä tehdessä, yhtään ei ollut mitään ideaa, kun aloitin. Ensin tuntui ettei siitä edes tule mitään, mutta vähitellen työn edetessä alkoi tuo kuvio syntymään. Tuntui jopa liian helpolta jotta kehtaisin niistä postauksen tehdä, mutta niistä taisi tulla yhdet lempisukistani.

Painoa sukilla on 84g ja puikkoina oli 3,0.

Tulevat postaukset

Kun aika tällä hetkellä on mitä on voi blogiin tulla katkoja. Pyrin niistä kyllä tiedottamaan, mutta koskaanhan ei voi tietää miten tämä etenee. Muutama postaus on kyllä aina valmiina, ei tarvitse kuin painaa julkaise näppäintä.

Lomaviikon olin jo alkuvuodesta laittanut pääsiäistä edeltävälle viikolle. Pidän silloin loman, jos en sairastu, ainoan viikon ennen kesän taukoa. Mutta muuten jatketaan vanhaan malliin.

Tsemppiä kaikille, toimitaan annettujen ohjeiden mukaan niin kyllä me tästä selvitään.

Näin tein kirjoneulesukat Rotvallista ja Nallesta

Luo 60s ja neulo *1o takareunasta, 1n* resoria 10 krs.

Neulo resorin jälkeen 1 krs oikeaa ja aloita kirjoneule kaavion mukaan.

Kun varsi on riittävän pitkä, itsellä tuo 40 krs, aloita kantalappu.

Kantapää

Siirrä silmukka 1 nelospuikolle ja neulo kantalappua varren kaavioon merkityillä 31 silmukalla.

Neulo vahvistettua neuletta 30 krs.

Kantapohjassa silmukkajako 10 + 11 + 10.

Poimi kantalapun reunasta 15s + 1s ykkös- ja kakkospuikkojen sekä kolmos- ja nelospuikkojen välistä.

Kaaviosta löytyy myös kiilakavennusten paikat. Kavennukset tehdään joka toinen krs.

Jalkapöydän kuvion ja jalkapohjan raidoituksen väliin jää 1s jonka olen neulonut koko ajan valkoisella eli pohjavärillä.

Neulo terää kunnes pikkuvarvas on melkein peittynyt. Neulo vielä muutama kerros pohjavärillä jotta kavennukset eivät käännä kirjoneuletta vinoon.

Kärki

Tee leveä nauhakavennus seuraavasti

 • neulo 1. ja 3. puikoilla kunnes puikolla on jäljellä 3s, neulo 2o yhteen ja 1o
 • neulo 2. ja 4. puikoilla puikon alussa 1o, ssk tai neulo 2o takareunoista yhteen ( ssk selitys on kirjoitettu kiilakavennukset kaavioon)
 • kun työssä on yhteensä jäljellä 26s tee kavennukset joka kerroksella
 • vedä lanka viimeisten 5s läpi
Viimeistely

Laita sukat yöksi kostean pyyhkeen väliin oikenemaan.

Kaaviot

Kaavioita luetaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin.

Varren kaavio

Kirjoneulesukat Nallesta ja Rotvallista 60s varren kaavio

 

Kiilakavennukset kaavio

Kirjoneulesukat Nallesta ja Rotvallista 60s kiilakavennukset kaavio

 

4 comments on “Kirjoneulesukat Rotvallista ja Nallesta

 1. Ritva

  Hei
  Kauniit sukat. Miten sait kuvion sopimaan niin, ettei terässä lankaa tarvitse katkaista. Minulla valkoinen kierros onnistui vain tekemällä pohjakerrokseen joko neljä tai vain kaksi kierrosta punaista.

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Hei Ritva

   Piti ihan ottaa sukat esiin ja katsoa kuinka olen tehnyt.

   Olen katkaissut langat ja aloittanut keskeltä kantapohjaa. Tämä siksi, että olen saanut paremmin kohdistettua tuon jalkapohjan kuvion tuohon jalkapöydän kuvioon. Kuvioita suunnitellessa itselle tuo on se helpoin tapa saada kuviot kohdakkain.

   Aurinkoista päivää sinulle

   Pirjo

 2. knititchings

  Hei,
  Nämä ovat kauniit ja sopii juuri tuollaiselle pätkävärjätylle langalle.
  Muistelen nähneeni tämän kuvan monesti, olen ehkä tallentanut pinterestiin. Nyt otin 7 veljestä valkoisen ja polaris 865 valo -sävyn ja kokeilin tätä malliasi. Silmukkamäärää säädin vahvemmalle langalle sopivaksi. Polariksen sävyrytmi (!?) aiheutti vielä pienen säädön silmukkamäärään, nyt teen 52 s ja 3,25 puikoilla.
  Oletko tutustunut tai liittynyt ravelry.com neulontayhteisöön? Siellä olen itse pitänyt kirjaa projekteistani. Nyt mietin miten tämän kirjaan sinne jos et ole näitä sukkiasi sinne lisännyt.

  Neulontaterveisin Heidi / knititchings

  Reply
  1. Pirjo Post author

   Hei Heidi

   Pahoittelut, että vastaus viivästyi. Olen vähän lomaillut ja tässä pikkuhiljaa palailen työn ääreen.

   Kiva, että löysit juuri tuon ohjeen. Itselläkin oli ongelmana nuo pätkävärjätyt, niissä pääsee tuo värien vaihtelu parhaiten esiin pienissä kuvioissa. Itselläkin on vielä vanhoja veikan polariksen loppuja, tosin pieniä eriä ja mietinnässä on myös kuinka niitä yhdistäisin. Muutenkin olen tässä neulonut pelkästään jämistä jotta saan niitä taas vähenemään.
   Ravelry on työn alla, en vaan ole vielä ehtinyt sinne mitään julkaisemaan. Jahka uusia malleja on testattu niin niitä alan sitten pikkuhiljaa sinne lisäilemään. En siis osaa sanoa miten tuo ryhmä toimii, mutta toki saat ne sinne lisätä, mainitset vaan blogin nimen josta ohjeen löysit. Tili on kyllä jo olemassa, mutta se on omalla nimelläni.

   Lämmintä kesän jatkoa sinulle
   Pirjo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.