Isänpäiväsukat pintaneule

Isänpäiväsukat pintaneule

Isänpäiväsukat pintaneule, ohje löytyy täältä. Tein siitä oman postauksen jotta löydät ohjeen helpommin. Kirjoneulesukkiin tein oman postauksen, yhdessä näistä olisi tullut liian paljon luettavaa.

Kahdet isänpäivä sukat on lahjani ja kiitokseni sinulle lukijani, koska blogi täytti viikonloppuna kokonaisen yhden vuoden.

Täältä löydät nuo kirjoneulesukat.

P.s käyhän tykkäämässä FB sivusta niin saat ilmoituksen uudesta julkaisusta heti kun se on ilmestynyt:)

Lanka ja muut tiedot

Sukat olen neulonut Rotvallista, puikot kokoa 2,5. Sukkien koko on 43. Mieheni kyllä jo ilmoitti ettei uusia tarvitse, mutta joutui kuitenkin taas mallin tehtäviin. Lankaa kului 113 g.

Mallikerta on taas helppo, pelkkiä oikeita ja nurjia silmukoita. Ei siis palmikkoa eikä kierrettyjä silmukoita ja mallikertakin tosi helposti muistettava. Tosin itse taas sekosin sen sata kertaa, liian helpossa mallikerrassa ei oikein aina jaksa paneutua missä kohtaa on menossa.

Kaavioon olen taas merkinnyt resorin sekä kantapään paikan. Itse voit taas päättää kuinka pitkän varresta haluat.

Kuvio on hyvin joustava, siitä syystä puikotkin on hiukan pienemmät kuin aiemmin.

Näin tein pintaneule isänpäiväsukat 

Luo 64s ja neulo 2o, 2n resoria 10 krs.

Jatka kuviota kaavion mukaan heti seuraavalta kerrokselta. Mallikerta 18 krs on merkitty kaavion oikeaan reunaan.

Kantapää

Neulo kantalappu kaavioon merkityillä 34s, jalkapöytään jää 30s.

Tein ihan normi vahvistetun kantapään ja kerroksia tein 32.

Kantapohjassa jako 11+12+11.

Poimi kantalapun reunasta 16s + 1s 1. ja 2. puikkojen sekä 3. ja 4. puikkojen välistä.

Tee kiilakavennukset joka 2. kerros kunnes työssä on taas 64s. Tässä kohtaa sukka oli vielä ok rintavaankin jalkaan. Kiilasta ei tule kovin pitkä joten jos haluat siitä pitemmän, kavenna joka kolmas kerros.

MUTTA jos teet kapeaan/normaaliin jalkaan niin tee vielä 2 kertaa kavennukset jolloin työhön jää 60s. Mutta siis ihan saajan jalan mallin mukaan.

Tein kiilakavennusten jälkeen uudelleen silmukkajaon puikoille niin, että joka puikolla oli saman verran silmukoita. Eli jos jätit silmukoita työhön 64 niin joka puikolla on 16s ja jos 60s niin joka puikolla on 15s.

Jatka kuviota jalkapöydän silmukoilla siitä mihin jäit ennen kantapäätä. Jalkapohjassa tehdään aina oikein- neuletta ja jalkapöydän päällä 32 tai kapeammassa jalassa 30 silmukalla.

Terä

Tee ennen terän kavennuksia 2 tai 3 krs aina oikein neuletta kaikilla silmukoilla, jotta kärjen kavennukset eivät käännä kuviota vinoon.

Kärkikavennukset aloitetaan kun pikkuvarvas on peitossa. Valmiin sukan pituuden voit laskea jos tiedossa on saajan kengän numero.

Eli 0,63 x kengän numero = valmiin sukan koko pituus sentteinä. Siis kantapää ja terä mukaan luettuina. Siis koko sukka.

Tee kärkeen nauhakavennus. Kavenna ensin 5 x joka toinen krs ja sen jälkeen joka kerros kunnes jäljellä on 8 tai 4s. Vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi. Itse vaihdoin kavennusten suunnan päinvastoin eli kavensin 1. ja 3. puikon lopussa ssk ja 2. ja 4. puikon alussa 2o yht, plus se reunasilmukka. Kavennukset kääntyy näin poispäin terästä, mutta tulee vaihteeksi siihenkin jotain uutta.

Viimeistely

Päättele langat ja viimeistele sukat kostean pyyhkeen välissä yön yli.

Kaavio

Isänpäiväsukat pintaneule 1

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *