Himmelit – mustavalkoiset ruutusukat

Tässä tämän kauden ensimmäiset sukat, Himmelit – mustavalkoiset ruutusukat kirjoneuletta. Nimen keksi mieheni, ilmeisesti oli jo joulu mielessä.

Kun noita kerien loppuja aloitin tuhoamaan niin huomasin, kuinka paljon oli mustia ja valkoisia kerien loppuja. Näitä kun en itse jämälangoiksi määrittele, koska niistä vielä saa hyvin suunniteltua vaikka mitä. Tällä kertaa siis kirjoneulesukat.

Sukat löytyvät naisten sukat kategorian alta, mutta nämähän käy myös miehille. Ja tietysti lapsille.

Himmelit - mustavalkoiset ruutusukat

Kuvion piirtelin paperille ja vasta kauempaa katsottuani huomasin siihen syntyneen myös sydämiä. Ihan vahingossa siis, mutta hyvä näin.

Lankana Novita Nalle ja puikot 3,0. Lankaa kului 77g ja sukat on kokoa 38. Terän pituutta on helppo muuttaa lisäämällä tai vähentämällä raitoja.

Näin tein Himmelit – mustavalkoiset ruutusukat

Luo 64s ja neulo 3o, 1n resoria 14 krs. Neulo resorin jälkeen vielä 1 krs mustalla ja aloita kuvio kaavion mukaan. Kaaviota luetaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin.

Neulo kuvion jälkeen vielä 3krs mustalla, 3. krs on puikolla, ja aloita kantalappu kaavioon merkityillä silmukoilla. Silmukka nro 1 siirtyy jalkapöydän puolelle.

Kantalappu

Neulo kantalappua 32 krs vahvistettua neuletta.

Sukissa on hollantilainen kantapää ja kantapohjassa on silmukkajako 11 + 11 + 11.

Kiilakavennukset

Poimi mustalla kantalapun molemmista reunoista 16s sekä 1s 1. ja 2. puikkojen sekä 3. ja 4. puikkojen välistä. Jos näyttää siltä, että tuohon puikkojen väliin jossa nostetaan tuo 1s jää reikä, niin siinä voi ihan hyvin nostaa myös 2s. Nuo 2 lisättyä silmukkaa neulotaan yhteen kiilakavennusten alkaessa ja niistä muodostuu 1s eli 1. puikon viimeinen silmukka ja 4. puikon ensimmäinen silmukka. Ne  lasketaan siis yhtenä silmukkana kun ne on neulottu yhteen.

Vaihda valkoinen lanka ja aloita kiilakavennukset. Jatkossa valkoista on 2krs ja mustaa 4 krs.

TARKISTA, ETTÄ KUVION JÄLKEEN JALKAPÖYDÄN PÄÄLLÄ ON 4 KRS MUSTAA ENNEN ENSIMMÄISTÄ VALKOISTA RAITAA!

Tee kiilakavennukset joka 2. kerros kunnes työssä on taas 64. Tosin, kun kyseessä on ihan raitasukka ilman mitään kuviota niin kavennuksia voi tehdä vähemmän tai enemmän.

Jatka terää raidoittaen kunnes pikkuvarvas on peittynyt.

Omissa sukissani on 8 valkoista raitaa, sovita sukkia jalkaan jotta pituutta on tarpeeksi eli pikkuvarpaan tulee olla just ja just piilossa.

Kärkikavennukset

1.ja 3. puikkojen lopussa, kun jäljellä on 3s, neulo 2o yhteen ja 1o

2.ja 4. puikkojen alussa, neulo 1o ja tee ylivetokavennus tai ssk

Viimeistely

Päättele langat ja viimeistele kostean pyyhkeen välissä yön yli.

Kaavio mustavalkoiset ruutusukat

Mustavalkoiset ruutusukat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *