Havanna-lyhytvartiset kirjoneulesukat naiselle

Kun kahdet edelliset sukat ovat olleet palmikkoa ja pitsiä niin seuraavaksi helpot kirjoneulesukat naiselle. Talo-idea on ollut mielessä pitkään ja jo vuoden vaihteessa sain nämä sitten puikoille. Eipä paljon tarvinnut suunnitella, kun kuviotkin sattuivat sopimaan silmukkamäärään ihan just eikä melkein. Syntyi Havanna-lyhytvartiset kirjoneulesukat naiselle.

Havanna-lyhytvartiset kirjoneulesukat

 

Käytin lankojen loppuja eli näissä on Novitan 7 veljestä ja Kaupunkilangan Kivijalkaa. Ja kerrankin voin ilmoittaa myös langan menekin, kun eilen löytyi kaupasta hyvä vaaka:) Eli sukkiin meni 99g lankaa.

Näin tein

Luo 56s puikoille 2,75 ja neulo *1o takareunasta, 1n* resoria 10krs. Itsellä tuo kirjoneule aina kaventaa sukkaa, siksi silmukoita on normaalia enemmän. Vaihda puikot 3,25 ja neulo valkoisella 3krs ja aloita kuvio kaavion mukaan.

Neulo vielä 4 krs valkoisella ( siis neulo 3krs, se 4. valkoinen kerros on puikoilla! ) ja aloita kantapään neulominen. Jos haluat kapeamman kantapään niin kuin itse tein niin kavenna viimeisellä kerroksella ennen kantalappua 2 silmukkaa kantalapun kohdalla pois.

Kantalapussa on taas pariton määrä silmukoita eli 27. Näin saat molemmista reunoista samanlaiset. Näissäkin olen nostanut joka toisen silmukan nurjalla, on mielestäni helpompi tehdä. Eli neulo nurjalla puolelle ensin 2s nurin, *nosta 1s, neulo 1n,* ja kerroksen lopussa taas viimeiset 2s neulo nurin. Oikealla puolella neulo kaikki oikein.

Kun kantalapun korkeus on 28 krs, aloita kantapohjan teko. Jaa silmukat 8+11+8, keskelle jää siis 11s.

Nosta kantalapun reunasta 14s sekä lisäksi 1s taas 1. ja 2. puikon sekä 3.ja 4. puikkojen välistä jolloin siihen ei jää reikää. Tee kiilakavennukset joka 2. krs kunnes työssä on yhteensä 48s. Sukkaa kannattaa kokeilla tässä vaiheessa välillä jalkaan. Jos se kiristää niin jätä kavennuksia tekemättä tai jos on liian löysä niin teen muutama kavennus lisää. Kavennuksien määrä ei vaikuta loppusukkaan, terän kuvion ja terän voit tehdä millä parillisella silmukkamäärällä hyvänsä.

Terä

Kun terän pituus kantapään reunasta on 10cm, aloita terän kuvio. Silmukoita on näissä omissani se 12s/puikko eli 48s. Oma jalkani on hyvin kapea varpaista joten joudun aina kaventamaan vähän reilummin.

Neulo 1krs joka toinen silmukka värillä, joka toinen silmukka valkoisella. Neulo 1krs valkoisella ja seuraava kuviokerrros taas joka toinen silmukka värillä. Olen laittanut värit aina vuorotellen eri kohtaan jolloin ne eivät ole koko ajan suoraan päällekäin.

Neulo viimeisen värin jälkeen 1krs valkoisella ja aloita kärki. Tee sädekavennus tai haluamasi kärkikavennus.

Sädekavennus

Joka puikolla on 12s eli työssä on 48s.

Neulo 4o, 2o yhteen, 4o, 2o yhteen joka puikolla. Puikolle jää 10s eli työssä on nyt 40s.

Neulo 4 kerrosta oikein.

Neulo 3o,2o yhteen, 3o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 32s. Neulo 3krs oikein.

Neulo 2o, 2o yhteen, 2o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 24s. Neulo 2krs oikein.

Neulo 1o, 2o yhteen, 1o, 2o yhteen joka puikolla. Työssä on nyt 16s eli 4s per puikko. Neulo 1krs oikein.

Neulo joka puikolla koko ajan 2o yhteen, jää 8s eli 2s per puikko. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi TAI neulo vielä kerran koko ajan 2o yhteen ja vedä yhteenneulottu silmukka aina edellisen silmukan läpi.

Viimeistely

Päättele langat. Laita sukat yöksi kostean pyyhkeen väliin jolloin neuleen pinta tasoittuu. Ota sukat aamulla kuivumaan jotta jäännöskosteus haihtuu neuleesta.

Ja taas sinulla on uudet sukat:)

Saattaisit pitää myös näistä helpoista kirjoneulesukista:)

https://puikotjakeralankaa.com/syklaamit/

Havanna kaavio

Havanna kaavio

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *