Harmony lapaset

Harmony sarja saa vielä yhden täydennyksen, Harmony lapaset. Nämäkin olen neulonut jo yli vuosi sitten, joten on kai korkein aika julkaista niihin ohjekin. Nämäkin niin suositulla intialaisella peukalokiilalla. Tällä hetkellä kaikkein suosituin ohje on nuo valkoiset palmikkolapaset, ihan vaan tuon kiilan vuoksi. Istuu käteen tosi hyvin.

Harmony lapaset

Harmony sukkiin ohje löytyy aiemmista postauksista ja pipoja tein kaksi. Niissä on erilaiset kuviot, muuten sama koko.

Tässä vaiheessa lienee hyvä kertoa, että olen itse pieniluinen eikä tuo päänympäryskään mitenkään suuri ole. Kaikki valmiit hatut ja pipot putoavat silmille, joten kannattaa sovittaa pipoa ja lapasia jo alkuvaiheessa, jotta saat sopivan kokoiset.

Jos haluat hiukan isomman kokoiset, niin näissä kannattaa kokeilla 3,25 tai 3,5 puikkoja, oman käsialan mukaan siis. Oma neuletiheys on aina ollut löysä, siitä syystä tuo puikkokokokin on vain tuon 3,0.

Tai sitten voit tehdä kärkeen muutaman kerroksen pohjavärillä ennen kärkikavennuksia tai tehdä kavennuksia vähän hitaammin. Kavennukset voi tehdä joka toinen kerros jolloin sitä pituutta tulee lisää, mutta ensimmäisenä kokeilisin kuitenkin noita isompia puikkoja.

Lanka 7 veljestä, puikot 3,0 ja lankaa kului yhteensä 74g.

Lapasiin on ideoita vielä vaikka kuinka. Noissa kerien lopuissa ja ihan nöttösissäkin on aika ihania värejä jäljellä, joten lapasia tulee jossain vaiheessa lisääkin. Jotain uutta niihinkin olen ajatellut, mutta en kokeillut. Sen verran tiedän, että tuo intialainen peukalokiila on ollut supersuosittu, joten se tulee säilymään jatkossakin kaikissa lapasissa. Tulee monen mielestä se parhaiten istuva peukalo, joten hyväähän ei kannata muuttaa.

Näissä lapasissa ei juuri sanallista ohjetta ole, koska kaikki löytyy tuolta kaavioista.

Näin tein Harmony lapaset

Luo 48s ja neulo 2o, 2n resoria 20 krs.

Lapasen selkäpuolelle tulee 23s ja kämmenpuolelle 25s.

Kaaviosta näet peukalokiilan aloituspaikan, peukalokiila on intialainen.

Muuten neulo kaavioiden mukaan, kummallekin kädelle on oma kaavionsa.

Peukalo

Luo 2s aukon reunasta peukaloon, yhteensä on 18s. Kavenna tarvittaessa nuo 2 ylimääräistä silmukkaa 2. ja 4. kerroksilla pois, peukaloon jää 16s. Näin tein itse, koska itsellä on kapeat sormet.

Kun pituus on peukalon kynnen puolessa välissä, kavenna joka toinen kerros 3s tasaisin välein pois. Vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi ja päättele langat.

Kaaviot

Harmony lapanen oikea käsi

 

Harmony lapanen vasen käsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.