Harmajat pitsisukat

Harmajat 2

Harmajat pitsisukat valmistuivat sunnuntaina. Näitä oli ihan hauska tehdä, malli on helppo joskin alussa jouduin hieman miettimään kuinka malli etenee. Ohjeen löysin Pinterestistä ja kaavio ei meinannut alkuun avautua itselle ollenkaan. Kun piirsin kaavion oman ajatusmallin mukaiseksi niin johan aukeni. Useimmiten pääsen näissä valmiissa alkuun paremmin kuvan perusteella kuin kaavion. Ja joskus näissä kaavioissa on ihan selkeitä virheitäkin jolloin kuvio ei etene oikein. Eipä silti, omissa kaavioissanikin on ollut virheitä joten turha tässä on muita sormella osoitella.

Lankana on taas Kaupunkilanka Rotvalli, edelleen siis käytän vanhaa varastoa. Langan menekki oli 81g joten kerästä jäi vielä 21g raitalankaa joihinkin sukkiin.. Eli vartta voi tehdä hieman pidemmäksikin. Rotvallin kerät ovat siitä hyviä, että niissä on aina oikea määrä grammoissa mitattuna.

Puikot oli taas 2,75 ja sukat ovat kokoa 38.

Keväällä aiemmin julkaistut Emiliat ovat myös helpot tehdä.  Jos pitsiä on mukava neuloa, tässä linkki niihin

Näin tein Harmajat pitsisukat

Luo 60s ja neulo *1o takareunasta, 1n* resoria 8 krs.

Neulo vielä 1krs oikein ja aloita pitsi kaavion mukaan.

Jalkapöydästä tulee hieman kapeampi kuin varsi joten kun varsi on valmis, jaa silmukat kaavion mukaan. Kantalappuun tulee 32s, jalkapöydälle jää siis 28s.

Neulo kantalappua 28 krs. Kantalapusta tulee siis hieman totuttua leveämpi, mutta kerroksia tehdään vain normaali määrä. Leveämpi kantalappu on hyvä, koska kantapohjasta tulee hieman syvempi ja leveämpi ja kantapää istuu paremmin jalkaan.

Kantapohjassa silmukkajako 9+14+9.

Nosta kantalapun reunasta 14s sekä 1s ykkös- ja kakkospuikkojen sekä kolmos- ja nelospuikkojen välistä.

Tee kiilakavennuksia kunnes työssä on 56s.

Neulo jalkapohjassa sileää neuletta ja jalkapöydän 28 silmukalla pitsiä kaavion mukaan.

Jatka pitsineulosta kunnes pikkuvarvas on melkein piilossa.

Neulo vielä myös etupuolella pitsin jälkeen 2-3 krs sileää ennen kärkikavennusta. Näin viimeinen pitsin reikä ei jää varpaiden päälle.

Tee leveä nauhakavennus. Kavenna ensin joka toinen kerros 5 kertaa, sen jälkeen tee kavennukset joka kerros. Kun jäljellä on 6s vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi.

Päättele langat ja viimeistele sukat kostean pyyhkeen välissä yön yli.

Kaaviot

Harmajat kaavio

Harmajat kaavion merkkien selitykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *