Emiliat-siniset pitsisukat

Tässä vielä viimeiset sukat ennen lomaa. Vanhaa lankavarastoa olen yrittänyt pienentää ja niistä olen tehnyt nämä Emiliat-siniset pitsisukat. Löytyi vielä pari vajaata kerää Maijaa ja tämä pitsi tuntuu sopivan siihen erittäin hyvin. Tosin lankaa jäi vieläkin vähän, mutta sen voi käyttää kirjoneuleeseen. Langan menekki oli 81g.

Emiliat-siniset pitsisukat

Pitkästä aikaa loopattu molemmat sukat yhtäaikaa, tuli molemmat samalla kerralla valmiiksi.

Näin tein Emiliat-siniset pitsisukat

Lanka siis Gjestal Maijaa, puikot 2,75 ja looppasin siis molemmat sukat yhtäaikaa. Käytössä oli nuo uudet addin pyöröt ja kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, niillä oli suorastaan nautinto neuloa.

Luo 60s ja neulo 10 krs resoria näin:

*1o takareunasta, 1n, 3o, 1n, 3o, 1n* toista tähtien väliä, mallikerta resorissa on 10s.

Neulo resorin jälkeen 1krs oikeaa ja aloita pitsi kaavion mukaan.

Resorin jälkeen jatko on hieman poikkeava.

Aloita pitsi mallikerran silmukasta 1.

Siirrä ensin nelospuikon viimeinen silmukka eli nurja silmukka ykköspuikolle ja tee vielä langankierto puikolle puikon alkuun ensimmäiseksi.

Näin saat kavennettua 3s yhteen oikeasta kohtaa ja langankieto jää ykköspuikon ensimmäiselksi silmukaksi.  Kuvion keskikohta jää näin eteen keskelle, näyttää jalkapöydässä paremmalta.

Neulo 3 mallikertaa eli 36 krs kuviota ja aloita kantapää. Ja kannattaa lopettaa pitsi kaavion 12. kerrokselle niin on helpompi jatkaa ensimmäiseltä riviltä taas kantalapun jälkeen eikä tarvitse muistella mihin kohtaan jäi.

Kantalappu

Merkitsin kaavioon nuo 31s joilla tein kantapään.

Neulo vahvistettua neuletta 16 krs kantalapun 31s. Neulo alussa ja lopussa ensin 2s ja nostettu silmukka vasta 3. silmukka. Näin molempiin reunoihin jää 2 neulottua silmukkaa ja kummastakin reunasta tulee samanlaiset.

Kantapohja

Tee kantapohja silmukkajaolla 10+11+10.

Poimi kantalapun reunasta 16s + 1s ykkös- ja kakkospuikon sekä toisessa reunassa kolmos- ja nelospuikkojen välistä. Näin ei jää reikää näihin puikkojen vaihtumiskohtiin. Jatka samalla 2. ja 3. puikoilla pitsiä kaavion mukaan. Huomioi, että jatkat kaaviota siitä kohtaa mihin jäit kun aloitit kantapään jotta pitsi jatkuu saumattomasti.

Kiilakavennukset

Tee kiilakavennuksia joka toinen kerros kunnes työssä on taas 60s.

Terä

Jatka terää kunnes pikkuvarvas peittyy. Pitsin olen lopettanut ennenkuin aloitin terän kavennukset. Omat sukkani ovat kokoa 38.

Tee lopuksi terän nauhakavennus. Kavenna ensin 4 kertaa joka toinen kerros ja sen jälkeen joka kerros. Päättele viimeiset silmukat vetämällä lanka niiden läpi.

 

Emiliat kaavio 2

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *