Dots isänpäivälapaset

Vaikka teinkin isänpäiväsukat niin tänä vuonna tein myös Dots isänpäivälapaset.

Heti tähän alkuun ensin ilmoitus, olen ensi viikon lomalla. Seuraava postaus siis 10.11. Ennen joulua on tulossa vielä yhdet lapaset, sukkia ja resorien malleja joten tekemistä piisaa vielä useamman mallin verran.

Nämä tuli tarpeeseen, omalla miehellä oli ennestään vain yhdet lapaset. Rukkasten alla pilkkireissuilla lapaset ovat olleet tarpeen ja onhan noita välillä saatava pesuunkin. Nyt on sitten toisetkin, vaikka sitten varalle mukaan, jos toiset sattuvat kastumaan.

Isänpäivälapaset

Edelliset tein viime talvena 7 veljestä langasta. Nämä ovat hiukan ohuemmat, tosin näissä on nuo kirjoneuleen langanjuoksut, joten eroa ei ihan kauheasti ole.

Peukalo on taas intialainen, tämä on ollut todella suosittu malli. Jos et ole vielä kokeillut niin nyt olisi hyvä malli kokeilla. Helppo neuloa ja istuu erittäin hyvin käteen. Ja taitaa olla myös kaikkein käytetyin tällä hetkellä.

Lankana näissä on Nalle ja Nalle taika. Kuvio on ihan vaan pilkkuja pienellä tvistillä, nekin voi jättää pois jos ei tykkää.

Resoriin tein pikkasen mutkia matkaan, jottei menisi liian helpoksi.

Langan menekki on 74g ja puikot 3,0 koska kirjoneuleessa on aina hyvä olla paksummat puikot. Kämmenen ympärysmitta on 23cm ja ranne 17cm.

Näin tein Dots isänpäivälapaset

Luo 60s ja neulo kaavion mukaan resoria 30krs. Resorissa on 2 kerrosta kahden silmukan palmikkoa koko kerros ja se on vähän hitaampi neuloa. Muuten resori on helppoa 2o, 2n joustinta, joten valmistuu nopeasti.

Jatka resorin jälkeen kaavion mukaan mallineuletta.

Peukalo on intialainen peukalo ja se alkaa kerrokselta 7. Viimeinen lisäys tulee kerrokselle 26 ja peukalossa on silloin 20s.

Neulo vielä kerros 27 ja ota langalle peukalon 20s.

Huomaa, että reunaan jää 1s peukalon silmukoiden ennen / jälkeen jolloin peukalo ei ole ihan reunassa. Istuu näin vähän paremmin käteen.

Luo peukalon aukkoon 3 uutta silmukkaa peukaloa varten. Itse neuloin yhden kerroksen ja kavensin sen jälkeen peukalon kohdalla 1s pois. Näin sain peukalon aukon hieman suuremmaksi ja paremmin istuvaksi.

Tarkista silmukkamäärä jotta silmukoita on 30s + 30s ja neulo loppu lapanen kaavion mukaan loppuun. Jos mahdollista, niin tarkista välillä, että lapanen on sopivan mittainen.

Kärkikavennukset

Kärkikavennukset tehdään joka kerros. Kavennusten väliin jää 1s jolloin kavennuksista saa napakamman ja kärjestä, omasta mielestäni, hieman paremman.

Peukalo

Neulo pohjavärillä ensin peukalossa olevat 20s ja poimi vielä 4s aukosta. Yhteensä siis 24s.

Jaa silmukat 3 puikolle, jokaisella siis 8s ja neulo 21 krs.

Tee kärkikavennukset jokaisen puikon lopussa joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2s per puikko. Vedä lanka viimeisten silmukoiden läpi.

Jos näyttää siltä, että aukkoon jää liian isoja rakoja niin poimi siitä 2 silmukkaa enemmän, neulo 1 krs ja kavenna lisäyskohdassa ne 2 ylimääräistä pois. Itse joudun joskus tekemään näin löysän käsialani vuoksi eikä nuo kavennukset ole häirinneet yhtään. Päin vastoin, nekin antavat lisää tilaa peukalon juureen.

Kaaviot

Isänpäivälapaset vasen käsi

Isänpäivälapaset oikea käsi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.