Blogin 3v synttärit

Aika uskomatonta, blogin 3v synttärit on just tänään!

Blogin 3v synttärit

En olisi yli 3v sitten uskonut, kuinka pitkällä olen tällä hetkellä. Alku oli kyllä aika tuskien taival, vaikka siihen ei kyllä ollut oikein mitään kunnon syytä. Taisi kaikki johtua vain siitä, että usko itseeni ei ollut kovin hyvä.

Näin useaan kertaan Tiia Konttisen mainokset Facebookissa bloggaamisen aloittamisesta ja sen helppoudesta. Taisi mennä ainakin 5 kertaa mainos silmien ohi ennen kuin tartuin mahdollisuuteen oppia kaikki bloggaamisen salat.

Vuosia sitten olen blogannut bloggerissa muusta aiheesta kuin käsitöistä, joten itse bloggaaminen oli oikeastaan jo vähän tuttua. Tosin tein sitä ensimmäistä blogiani mutu-tuntumalla, joten sillä ei ollut paljoa seuraajiakaan. Ja tässä vaiheessa jo ymmärrän siihen syynkin.

Blogin 3v synttärit, alku aina hankalaa

Ihan ensimmäinen asia, jonka jouduin tekemään, liittyi tietokoneen näppäimistöön. En nimittäin edes tiennyt mikä on shift näppäin. Tiedän, sinua huvittaa nyt suuresti, mutta näin se vain meni. Oikeastaan aika paljon muutakin jouduin ottamaan selville. Oli paljon sellaista, joita en julkisesti kehdannut edes kysyä.

Olen toki työelämässä joutunut käyttämään konetta aika paljonkin. Mutta ohjelmat olivat lähinnä työnantajan ja asiakkaan omia ohjelmia. Kotikonetta ei juurikaan tullut käytettyä, töissä sai ihan tarpeeksi naputella.

Tiian opeilla kuitenkin kaikista karikoista selvisin ja aina oli joku, jolta pystyi kyselemään. Ja minähän kyselin. Varmaan ihan liikaakin. Niinpä keväällä 2018 ostin domainin, sain blogin pohjan johonkin kuntoon ja kirjoitin ensimmäiset artikkelini. Ne olivat oikeastaan vain harjoitusta tuleviin julkaisuihin, ne jäivät luonnoksiksi odottamaan tulevaa.

Kirjoittamisen lisäksi piti opetella hakukoneoptimointia, joka on näkyvyyden kannalta aika oleellinen asia. Tosin en taida vieläkään muistaa aina kaikkia käyttää, mutta tähän asti kuitenkin ihan riittävästi. Ilman sitä postauksia näkisi tuskin kukaan ellei sattuisi vahingossa sivulle eksymään. Aika olennainen asia siis.

Tein myös blogille FB sivut toukokuussa 2018 ja kokeilin pelkällä FB sivulla kuinka paljon nuo sukat ja ohjeet saavat kiinnostusta. Jaoin tietoa sukkaryhmään, jotta ihmiset sen löytäisivät. Ja olin kyllä niiiiin onnellinen, kun sivulla oli yks kaks 5 seuraajaa! Ihan oikeastiko, 5 ihmistä alkoi seuraamaan minua jo ensimmäisenä päivänä! Hämmentävää ja riemastuttavaa.

Blogiin tein valmiiksi muutaman postauksen, mutta en vielä julkaissut niitä. Sukkia oli jo sen verran tullut neulottua, että valmiita pareja löytyi useampikin julkaistavaksi. Paljon oli opittavaa ihan tekniikasta ja itse postaamisesta, mutta pikkuhiljaa asia kerrallaan niihin pääsi sisälle. Meni siis noin puoli vuotta ennen kuin julkaisin ensimmäisen postauksen.

Ja tasan kolme vuotta sitten ensimmäinen julkaisu sai päivänvalon. Ei mikään loistojulkaisu, ei sinne päinkään. Mutta voit uskoa, että vietin tunnin jos toisenkin koneen ääressä ja tuijotin julkaise painiketta. Ei pystynyt, ei kehdannut, ei uskaltanut. Yksi ainoa klikkaus, yksi painike jossa ihan hirveän pelottava sana, julkaise.

Vuoden 2018 lopussa oli jo uniikkeja lukijoita yli 1500 ja 2019 maaliskuun alussa luku jo tuplaantunut. Voit uskoa kuinka onnellinen olin, en oikein voinut käsittää tuota lukua, niin paljon. Happy me!

Elokuuhun mennessä olin jo tuplannut toistamiseen lukijamäärän ja oikeastaan siitä se kasvu sitten alkoikin. Vuoden lopussa luku oli omasta mielestä jo hurjan iso, mutta seuraava vuosi eli 2020 oli mahtavan kasvun vuosi. Poikkeuksellinen vuosi tuon pandemian takia sai varmaan monet aloittamaan neulomisen, mutta iso osa oli myös tuon hakukoneoptimoinnin tärkeyden sisäistäminen. Aika turhaa on kirjoitella ja ohjeita julkaista, jos niitä ei saa ohjatuksi oikealle lukijakunnalle.

Lukijoita on ympäri maailman. Suomi, Ruotsi ja Viro, näissä ne suurimmat lukijamäärät. Venäjältä ja Kanadasta on myös mukava luku, samoin Saksasta ja talvisin Espanjasta. Ja monesta, monesta muusta maasta.

Blogiin on liitetty Google Analytics josta pystyn seuraamaan mistä päin maapalloa lukijat ovat ja myös sen, mikä postaus on ollut kulloinkin se suosituin.

Blogin 3v synttärit, postauksen tekeminen

Sukista se postaus yleensä lähtee, tai lapasista. Kun jäin työelämästä pois niin ystäväni kertoi noista sukkaryhmistä ja siitähän sukkien neulominen sitten lähti laukalle.

Tykkään neuloa ja haastaa itseni kokeilemalla välillä jotain uutta tekniikkaa. Aiemmin olen neulonut ihan perussukkia, niitä pertsoja, vähän raitaa mausteena.

Ensin tulee idea tai kaunis pitsi vastaan, jonka haluaa laittaa sukkiin. Kun ensimmäinen sukka on neulottu, kirjoitan ohjeen muistiinpanojen mukaan, piirrän kaavion ja neulon toisen sukan.

Tai neulon ensin toisen varren ja jos tuntuu, että on jo ihan ok siinä vaiheessa eli saan kantapäänkin hyvin asettumaan niin teen jo toisen sukan samaan vaiheeseen, sitten ohjeen siihen asti ja sitten kumpaankin kantapään. Tällä menetelmällä ei tarvitse purkaa molempia jos muutankin mieleni tai joku kohta ei oikein onnistunutkaan.

Jos neulon ihan perussukkia niin ne neulon aina looppaamalla ei molemmat samalla pyöröpuikolla. Valmistuvat sitten ihan yhtäaikaa eikä tarvitse vaihtaa sukasta toiseen matkan varrella.

Viimeistelyn jälkeen otan kuvat tai mies kuvaa ne omissa jaloissani ja mieluiten ulkona päivänvalossa.

Seuraavaksi kirjoitan blogitekstin wordiin ja muokkaa sitä noin tuhat kertaa, jotta siitä tulee helposti luettavaa. Tapani on nimittäin hieman rönsyillä tuon tekstin kanssa, muokkauksien jälkeen siitä on jäänyt turhat höpinät pois. Ja samalla tulee korjattua pilkku- ja kirjoitusvirheet. Tekstin siirrän blogiin kun se on jotenkin siedettävä. No, muokkaan sitä blogissakin aina kuitenkin vielä vähän.

Kaaviot teen exceliin, niin, tämäkin piti ensin opetella, josta siirrän ne wordiin, siellä nimeän ne ja siirrän kuviin. Kaaviot ovat yleensä jo tarpeeksi pieniä kuvakokoina, joten nimeän ne ja siirrän ne niille tarkoitettuun kansioon.

Valokuvat sen sijaan täytyy pienentää erillisellä ohjelmalla, jotta ne eivät vie liikaa tilaa blogissa. Pienennyksen jälkeen nimeän kuvat ja siirrän myös ne omalle koneelle omaan kansioonsa.

Sen jälkeen menen blogiin ja teen sitä kautta kuvien ja kaavioiden siirron blogin mediaan. Sieltä ne siirrän vielä postaukseen muutaman vaiheen kautta.

Joten aikaa kuluu aika paljon ennen kuin juttu on kokonaan valmis. Vaiheita on monta ja virheitäkin tulee, onneksi olette kuitenkin aina kertoneet, kun korjattavaa löytyy. Aikaa myöten tämäkin on nopeutunut, kun tekemiseen tulee selvä rutiini.

Kerro minulle…

Olisin kovasti kiinnostunut miten olet blogini löytänyt ja mikä saa sinut palaamaan sinne uudestaan. Entä mikä on hyvää tai missä olisi parantamisen varaa?

Onko joku asia epäselvää tai mitä et haluaisi muuttaa? Voit jättää kommentin tähän postaukseen tai laittaa kommentin blogin fb sivulle.

Tai jäikö kysyttävää itse bloggaamisesta? Kysy rohkeasti, vastaan mielelläni.

Niin, tämä EI ollut yhteistyöpostaus.

Mutta summasummarum, ilman sinua en olisi tässä vaiheessa, joten…

              ISO KIITOS JOKAISELLE ERIKSEEN JA KAIKILLE YHDESSÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *