Asunnottomien yö ja Ilopillerit

Asunnottomien yö ja Ilopillerit ovat nyt samassa postauksessa. Juuri valmistuneet Ilopillerit on tehty kerien lopuista ja nekin ovat menossa keräykseen. Toivottavasti tuovat nimensä mukaisesti iloa jonkun elämään, näin ainakin ajattelin.

Ilopillerit

Ilopillerit

Lankavarastoa olen pienentänyt tosi ahkerasti, viimeisimmät nämä Ilopillerit. Eipä niihin mitään suunnitelmaa alussa ollut, kuvio syntyi ihan itsestään. Puikot vain käteen ja neulomaan, jotain siitä aina syntyy. Kuvion mallikerta on 4s.

Sukat ovat ihan perussukat. Varressa 52s koska tuo kuviomäärä kaventaa vartta. Kantapäässä 27s ja 26krs, kantapohjassa jako 8+11+8.

Kiilakavennukset joka toinen kerros ja kavennuksia sen verran kun itse omiin sukkiisi tarvitset. Huomioi kuitenkin, että terän kuvio on myös 4 jaollinen. Ja omissa sukissani terän kuvio ei ole ihan samassa linjassa varren kanssa ihan tarkoituksella. Kokeilin ensin laittaa samaan kohtaan, mutta tuli omasta mielestä parempi kun eivät ole niin tasan.

Ilopillerit kuvio

 

Ilopillerit kuvio on vain kuvana, kaaviota en tehnyt koska kuvio on niin yksinkertainen.

Kuvio muodostuu kolmesta eri värilangalla tehdystä kuviosta, välikerrosta ennen seuraavaa väriä ei ole.

Näihin ei siis ole mitään sen tarkempaa ohjetta. 7 veljestä on näissä tuo lanka, mutta nämä voit tehdä ihan millä langalla ja väreillä haluat.

Asunnottomien yö

Sukkia Asunnottomien yö-keräykseen lähtee tänäkin vuonna. Viime vuonna vein useamman parin sukkia ja silloin taisi olla muutamat lapasetkin mukana. Tapahtuma on valtakunnallinen ja järjestetään tänä vuonna 17.10.

Lahjoitettavat sukat

Tällä hetkellä sukkia on tehty jopa varastoksi asti.  Sukkakori oli ihan turvoksiin asti täysi, osa jopa lattialla, joten koppa nurin ja lajittelu käyntiin. Osa sukista on tehty saajan toiveiden mukaan joten syksyn aikana koppa tyhjenee vielä lisää. Mitään en tarvitse myydä, omasta perhepiiristä löytyy aina jossain vaiheessa sukkaparin ottaja.

Kaikki keräykseen menevät sukat olen tehnyt kevään ja kesän aikana. Lankavarastoja olen yrittänyt pienentää eikä enää tarvita vaakaa huomatakseen, että olen siinä onnistunut. Blogiin menneiden sukkien lomassa on tullut tehtyä muitakin sukkia joten osa joutaa pois.

Sukat ovat lähinnä 7 veljestä lankaa, meillä kun ei kukaan enään käytä niin paksuja sukkia. Ja lankaa on varastossa kuitenkin muutama kilo joten niistä saa vielä monen monta sukkaparia tehtyä.

Lasten sukat pidän itsellä kaikki, niitä kun ei montaa paria edes ole. Ja joskus on ollut niillekin tarvetta kun on lahjapula iskenyt.

Pitkiä sukkia lahjoitan kahdet. Niitä tulee tehtyä vähemmän kun kaikilla taitaa olla niitä jo tarpeeksi asti. Yhdet musta/valko/harmaat vielä odottelee puikoille pääsyä, mutta niille on saaja jo tiedossa:) eikä niitä siis lahjoiteta keräykseen.

Laitan keräykseen myös yhdet varrettomat. Ehkä joku kaipaa yösukkia, varrettomia käytän ainakin itse yösukkina. Ja meneehän nuo vaikka saappaissa jos on tarpeeksi tilavat jalkineet.

Lyhytvartisia lähtee viisi paria. Kahdet 7 veljestä, kahdet Rotvalli/Nalle lankaa ja yhdet Fabelia.

Fabelit tein jämälangoista ja ihan vain langanohjaimen käyttöä opetellakseni. Ihan hyvät niistä tuli, virheettömät. Joku niissä ei vaan omaa silmää miellytä joten joku saa hyvät sukat niistä.

Eli yhteensä sukkia lähtee 7 paria. Jos jotain vielä tulee valmiiksi niin laitan vielä mukaan. Tai sitten jätän ensi vuodelle. Ja tiedän, että oma panokseni on ihan minimaalinen, mutta sukat ovat priimaa eikä itsellä edes ole niin suurta varastoa, että voisin kymmeniä pareja lahjoittaa.

Ja muistathan, että lahjoittaa voi paljon muutakin. Talvi tulee ja pakkaset sen myötä, joten lämmintä päällepantavaa tarvitaan.

Mistä lisää infoa Asunnottomien yö-tapahtumasta

Lisää tietoa löydät netistä, mm sen mihin lahjoitukset voi toimittaa. Keräyksellä on omat nettisivut, samoin FB-sivut. Itse kävin juuri tapahtuman nettisivulla katsomassa löytyykö kotikaupunkini kohdalta asiasta infoa, mutta siellä ei vielä ollut mitään.

Joten jos haluat päästä jämälangoista eroon niin nyt on tosi hyvä syy neuloa ne sukiksi ja lahjoittaa niitä todella tarvitseville.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *