Anna pitsisukat

Anna pitsisukat on nimetty tyttärentyttären mukaan. Tein nämä hänelle 18v lahjaksi. Kuvat otin valmiiksi omissa jaloissani kun arvasin, että sukat lähtee juhlista ilman, että muistan niistä kuvan ottaa saajan jaloissa. Ja niinhän siinä kävi:) Väri vaan on hieman hankala kuvattavaksi, toivottavasti saatte jotenkin selvää mallista.

Annat

Lanka on Kaupunkilangan Rotvallia, lempparilankaani neuloa. Kuvio on haasteellinen, nopeana neulojana itsellä meni näissä melkein viikko. Osasyynä lienee ylirasittuneet silmät, taukoja pidin vähän reilummin. Mutta lopputulos on kaunis, tykkään kovasti. Ja näihin on kudottu mukaan paljon onnea ja rakkautta.

Malli on jälleen kerran näitä japanin malleja. Kuvion olisi voinut ottaa mallista toisestakin kohtaa jolloin nuo kiekurat olisivat tulleet keskelle ja reikäosuus reunoille. Mielestäni kuvio asettui näin päin paremmin. Ja oli aika yllätys, kun kohdalle osui sama kuvio kopioituna eri lailla muualla, kuviossa oli jopa virheitä.

Ja yksi tunnustus ensin. Sukat on tehty jo vuoden vaihteessa ja sukat meni saajalle jo tammikuun 5. päivä. Eli joudun nyt kirjoittamaan työohjeen ilman sukkia muistiinpanojen varassa. Jos tulee kysyttävää niin kysy vaan, pyydän sukkia sitten lainaksi sen verran, että pystyn tarkistamaan kuinka olen tehnyt jos muuten ei selviä. Onnekseni teen aina jo ensimmäistä sukkaa tehdessä muistiinpanoja sitä toista sukkaa varten:) ja muutenkin teen sukkani aina suurinpiirtein samalla kaavalla.

Näin tein Anna pitsisukat

Luo 62s ja neulo 1o takareunasta, 1n resoria 8krs. Resorissa puikot 2,5 ja muuten sukat tehty puikoilla 3,0.

Jaa silmukat niin, että 1 ja 4 puikoilla on yhteensä 31s jolloin 2 ja 3 puikoille jää myös yhteensä 31s.

Neulo kuvio puikoilla 2 ja 3. Neulo ensin 1o, sen jälkeen pitsiä kaavion mukaan 29s ja loppuun vielä 1o. Yhteensä siis 31s.

Varren pituuden voit itse päättää. Näissä olen aloittanut kantapään, kun  kolmannen kuvion 12krs oli tehty.

Kantapää

Aloita kantapää 1 ja 4 puikoilla olevilla 31s. Neulo vahvistettua neuletta niin, että 2 ensimmäistä ja viimeistä silmukkaa on oikealla puolella aina oikein ja nurjalla puolella aina nurin. Eli ensimmäinen neulomatta nostettava silmukka on aina vasta kolmas silmukka. Tämä johtuu siitä, että silmukkaluku on pariton.

Neulo 32krs vahvistettua neuletta ja aloita kantalappu. Jaa silmukat 9+13+9. Poimi kantalapun reunasta 16s sekä 1s 1.ja 2. sekä 3. ja 4. puikkojen välistä. Tuolla yhdellä ylimääräisellä silmukalla vältät puikkojen väliin jäävän reiän.

Aloita kiilakavennukset ja tee kavennukset joka 3. krs kunnes työssä on taas 62s. Jatka samalla kuviota kerrokselta 13.

Näihin sukkiin tein 5 mallikertaa kuviota, tuli sopivat 38 jalkaan. Kärkeen asti en kuviota tehnyt, koska halusin kärjestä sileän.

Kärki

Tee viides eli viimeinen kuvio omalla kaaviolla. Tein kaavion viimeisestä mallikerrasta jossa näkyy kuinka lopetat kuvion. Neuloin vielä  kärjen kuvion vaalealla langalla, jotta voit kuvasta katsoa kuinka kuvio kapenee. Reunoilla oikeat silmukat lisääntyvät sitä mukaa kun pitsikuviosta silmukat vähenee. Kärkikuviossa olen jättänyt kaksi ensimmäistä langankiertoa eli lisäystä tekemättä ihan tarkoituksella. Aina oikea neule on hieman leveämpää kuin pitsineule jolloin sukan terä olisi ollut leveämpi kuin pitsineule. Jättämällä lisäämättä nuo 4 silmukkaa sukan loppuosa pysyy koko ajan saman levyisenä.

Ennen kuin aloitat kärkikavennukset, tasaa silmukat puikoille niin, että 1. ja 4. puikoilla on yhteensä 29s, samoin 2. ja 3. puikoilla.

Kärkeen tein nauhakavennuksen. Kavensin joka toinen krs kunnes jäljellä oli 38s, sen jälkeen kavensin joka kerroksella.

Viimeisen kuvion kavennukset kuvana.

Pitsin kavennus Anna pitsisukat

Kaaviot Anna pitsisukat

Anna pitsisukat mallikerta

Anna pitsisukat merkkien selitykset

Viimeisen kuvion kavennukset

Anna pitsisukat pitsin kärkikavennukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *