7 raidan villasukka

7 raidan villasukka, lankana 7 veljestä valmistuu helposti lankojen lopuista. Ja lankavarastot pienenee hyvin kun vaan jaksaa suunnitella. Ja näitä ei paljon onneksi tarvinnut edes suunnitella. Harmaan eri sävyjä löytyi toisia enemmän ja toisia vähän vähemmän joten raidoiksihan ne oli kudottava.

7 raidan villasukka 1 (1)

 

Tarkoitus oli alun perin tehdä niitä teini-sukkia eli lyhyt vartisia ettei nilkat palele. 7veljestä tuntui liian paksulta langalta siihen tarkoitukseen joten tein nämä sitten pukinkonttiin jo valmiiksi. Niin no, hassuahan se on täällä julkaista, saaja ehkä tunnistaa värien perusteella kenelle sukat menee, mutta jos ei, niin eipä hiiskuta tästä sitten enempää:)

Näin tein 7 raidan villasukka

Lankana siis 7 veljestä ja puikot olivat taas kokoa 3. Olen huomannut, että näillä saan tähän  lankaan tasaisemman  jäljen. Tästä syystä silmukoitakin on aloituksessa 52s. Varressa on 3o, 1n resoria, terän tein sileää neuletta.

Kokeilin ensin 11 krs raidoilla, mutta tuli liian pienet koon 38 jalkaan, olivat paremminkin kokoa 37. Lisäsin raitoihin vain yhden kerroksen ja sitten tuli just sopivat. Eli joka väriä on 12krs.

Ennen kantapäätä tein mustalla 5krs pelkkää oikeaa, koska ajatuksena oli tehdä terä kokonaan oikeaa. Resorin vaihtaminen sileäksi neuleeksi kesken raidan ei tuntunut hyvältä idealta.

Kantapää ja kärki

Kantapäähän otin puolet silmukoista eli 26s ja kerroksia neuloin 13. Kiilakavennuksia tein joka toisella kerroksella kunnes puikoilla oli 12s, 13s, 12s ja 13s eli yhteensä 50s. En uskaltanut kaventaa siihen 48s asti, johtuen pienemmistä puikoista.

Kärkikavennuksena on taas sädekavennus. Koska joka puikolla pitää olla parillinen määrä silmukoita, kudoin mustalla ensin 2krs, sitten kavensin 2. ja 4. puikon lopussa yhdet silmukat pois, jokaiselle puikolle jäi 12s. Sen jälkeen neuloin yhden kerroksen ja aloitin sädekavennuksen.

Sädekavennus

Kavennukset tehdään joka puikolla samalla lailla. Joka puikolla on 12s eli työssä on 48s.

Neulo 4o ja 2o yhteen, neulo 4o ja 2o yhteen. Puikolle jää 10s. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 40s. Neulo kaikilla silmukoilla 4 välikerrosta.

Neulo 3o ja 2o yhteen, neulo 3o ja 2o yhteen.  Puikolle jää 8s. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 32s. Neulo 3 välikerrosta.

Neulo 2o ja 2o yhteen, neulo 2o ja 2o yhteen. Puikolle jää 6s. Toista sama muilla puikolla. Työssä on 24s. Neulo 2 välikerrosta.

Neulo 1o ja 2o yhteen, neulo 1o ja 2o yhteen. Puikolle jää 4. Toista sama muilla puikoilla. Työssä on 16s. Neulo 1 välikerros.

Neulo jokaisella puikolla 2o yhteen 2 kertaa, puikolle jää enää 2s eli työssä on 8s. Vedä lanka viimeisten 8s läpi.

TAI

Kavenna seuraavalla kerroksella vielä koko ajan 2o yhteen ja vedä lanka viimeisten 4s läpi.

Raitojen neulominen 7 raidan villasukka

Jotta saat raidat menemään tasan rivin aloituskohdassa, olen tehnyt sinulle videon kuinka saat sen onnistumaan. Tämä ohje toimii hyvin leveissä raidoissa. Yhden ja kahden kerroksen raitoihin on sitten omat niksinsä joilla raidoista saa hyvät. Niihin teen ohjeet samalla kun neulon seuraavat raitasukat.

Ohje raitojen tekemiseen löydät tästä

Leveät raidat

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *